Породілля родом з Кривого Рогу мешкала з малюком у землянці в Києві

Днями укрнет сколихнула новина про породіллю, яка мешкала з малюком у погребі в Києві. Виявилося, що жінка – уродженка Кривого Рогу. Її дитину вилучили соціальні служби, що викликало хвилю обурень серед українців.

Безхатько звуть Антоніна Пашковська, їй 36 років, родом вона з Кривого Рогу, але останні сім років мешкала у столиці. П’ять місяців тому жінка народила сина Сашка у пологовому будинку Києва. Звідтіля породіллю і немовля лікарі доправили до реабілітаційного центра у Полтаві. Декілька тижнів тому матір з дитиною втекла, мовляв через суворі умови перебування, як-от розклад і можливість користуватися телефоном у виділені для цього хвилини.

Журналісти ТСН з’ясували, що сама Антоніна змалечку була в дитячому будинку, а з двох років у прийомній родині. З мачехою стосунки не склалися.

«У мене три дитини. Старшій доньці Віолеті вже 13-й рік, вона мешкає зі своїм татом за кордоном, він далекобійник, тому забрав її з собою після повномасштабного вторгнення росіян. Середньому сину, Кирилу, зараз 6 років. Коли йому було 2 роки, то в мене його забрала моя мачуха та віддала своїй доньці, яка не може мати дітей», – розповіла жінка.

Після втечі з лікарні на Полтавщині Антоніна оселилася разом з безхатьками у землянці в столиці, у повній антисанітарії, без води. За словами жінки, коли місцеві мешканці приносили гарячу воду, то вона готувала дитині кашки. У погребі є буржуйка, яку топили дровами взимку.

Столичні соцслужби разом з ювенальною поліцією вилучили дитину в Антоніни. Таке рішення викликало обурення у деяких українців. У коментарях під публікаціями у Facebook люди захищали жінку, мовляв, вона створила ті умови, що могла для свого сина і не кинула його напризволяще. У свою чергу соціальні робітники пояснили, що до дитини неможливо було підійти через сморід, хлопчик був недоглянутий і тепер має проблеми зі здоров’ям.

Так чи інакше, а у матері є декілька місяців, аби оскаржити рішення соцслужб. Для цього їй потрібно довести, що вона зможе піклуватися про дитину, як мінімум, знайти житло і роботу.

Читайте також про смертельну аварію на трасі до Дніпра.

March 27, 2023

Пошукаємо?