100 000 грн щодня: у Кривому Розі затримали членів наркобанди, які збували метамфетамін

Масштабну спецоперацію провели поліцейські Департаменту боротьби з наркозлочинністю спільно з Державним слідчим управлінням, співробітниками Офісу Генпрокурора, а також бійцями спецпідрозділу ТОР. Близько півсотні обшуків пройшли під особистим контролем голови ДБН Сергія Федченка, який приїхав зі столиці до Кривого Рогу. Оперативникам вдалося затримати понад 20 учасників великої наркобанди.

Приблизно рік поліцейські розробляли нарко-ОЗГ. За інформацією правоохоронців, члени банди збували метамфетамін переважно у центральній частині міста. За підрахунками оперативників, щодня дилери продавали близько шести тисяч доз на суму 100 тисяч гривень, а це чотири мільйони гривень щомісяця. Наркотики розповсюджували так звані «бариги» із салонів автомобілів. Весь цей процес контролював силовий блок, який складався зі спортсменів.

Під час обшуків поліцейські вилучили у наркодилерів метамфетамін, банківські картки, зброю, патрони, гроші – у національній та іноземній валюті, сім-карти та мобільні телефони.

Кримінальне провадження відкрито відразу за декількома статтями: ч. 1 ст. 255 (створення ОЗУ), ч. 3 ст. 307 (збут наркотиків) та ч. 4 ст. 28 (вчинення злочину організованою групою). Термін за подібне злодіяння – до 12 років із конфіскацією майна.



December 24, 2021

Пошукаємо?