21 день війни: ЗСУ ліквідували 10 представників вищого військового командування Росії і вивели з ладу 40% її підрозділів

16 березня розпочався 21 день протистояння України російським окупантам. Українські захисники продовжують скорочувати боєздатність ворожої армії, вбиваючи тих, хто наказує — генерал-майорів і полковників. Про це повідомляє Міноборона.

Минулої доби ЗСУ знищили три літаки, два з яких гордість росавіації Су-34. Крім цього, збили вертоліт, три БПЛА та дві крилаті ракети.

Авіація Повітряних Сил провела 9 авіанальотів на колони російської техніки.

Окупаційні війська продовжують завдавати ракетно-бомбових ударів по житлових кварталах та об’єктах інфраструктури.

16 березня окупанти знову обстріляли столицю, зруйнувавши частину багатоповерхового будинку. Продовжувалися удари по Чернігову, Харкову, чорноморському узбережжю, обстріляли залізничний вокзал у Запоріжжі.

На Дніпропетровщині удар завдали недалеко від Нікополя, від чого виникла сильна пожежа. Обійшлося без постраждалих.

Незважаючи на це, ЗСУ успішно стримують ворога та на окремих напрямках переходять до контрнаступу.

На Волинському напрямку ворог перекидає до українського кордону підрозділи 120 мотострілецької бригади (Мінськ) ЗС Республіки Білорусь.

На Сіверському напрямку ворог зосередився на розвідці.

На Слобожанському окупанти намагаються перекрити доступ до Сум з південного напрямку та блокувати Ізюм. Безуспішно.

На Донецькому напрямку ворог провалив спробу наступу на Рубіжне, Сєвєродонецьк та Лисичанськ, і був відкинутий на вихідні позиції.

Найнапруженіша ситуація біля Маріуполя. Противник намагається блокувати місто із західної та східної сторін, проте зазнає значних втрат.

На Південнобузькому напрямку ворога зупинено на Миколаївщині. Окупанти не залишають спроб просунутися у бік Кривого Рогу. У районі Чорнобаївки російські війська втратили одразу 7 гелікоптерів.

Міжнародна реакція

Рада Європи одноголосно проголосувала за вигнання росії зі своєї організації. До цього Росія заявила, що сама хоче покинути ряди ПАРЄ.

Сенат США одноголосно підтримав резолюцію, у якій назвав путіна військовим злочинцем.

March 16, 2022

Пошукаємо?