88 день війни: ЗСУ знищили контрольно-спостережний пункт ворога на Херсонщині, окупанти намагаються прорвати оборону на Донецькому напрямку і стримати контрнаступ на Харківщині

Станом на ранок 22 травня ворог посилив інтенсивність застосування авіації у зоні ведення бойових дій. Також продовжив знищувати критичну інфраструктуру населених пунктів. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ. 

На Волинському та Поліському напрямках підрозділи з Білорусі посилили ведення розвідки, зокрема у прикордонних районах Гомельської області. Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів.

У Сумській та Чернігівській областях ворог обстрілював Бояро-Лежачі, Улиця, Бунякіне, Гірки, Грем’яч та Мурав’ї.

У Харківській області окупанти ведуть бойові дії, аби утримати захоплені території та не дати контрнаступу ЗСУ вийти на кордон з рф. 

Угруповання сил противника готується відновити наступ на Слов’янському напрямку. З артилерії обстріляли Вірнопілля, Дібрівне та Довгеньке.

У Бєлгородській області противник розгорнув пускові установки оперативно-тактичного ракетного комплексу “Іскандер-М”. Крім того, ворог нарощує систему матеріально-технічного забезпечення та ремонтних баз.

На Донецькому напрямку окупанти намагаються прорвати оборону наших військ та вийти на адміністративні кордони Луганської області.

Ворог завдав авіаційних ударів по цивільній інфраструктурі в Врубівці та Бахмуті.

На Лиманському напрямку активних бойових дій противник не вів. Обстрілював об’єкти інфраструктури в Лимані, Озерне, Закітному, Діброві та Серебрянці.

На Сєвєродонецькому напрямку із мінометів та ствольної артилерії ворог обстрілює позиції Сил оборони вздовж всієї лінії зіткнення, зосередив зусилля у напрямку Сєвєродонецька та Лисичанська. Противник вів наступальні та штурмові дії в районі Осколонівки, Пурдівки, Щедрищеве та Смолянінове. Наступ відбито, ворог зазнав втрат та був вимушений відійти на старі позиції.

На Бахмутському напрямку, за підтримки артилерії, противник намагався покращити тактичне положення в районі Трипілля, Липове і Василівка, бойові дії тривають.

На Авдіївському напрямку російські окупанти зазнали втрат в районі Красногорівки.

На Курахівському напрямку ворог вів штурмові дії в районі Мар’їнки, успіху не мав. Обстрілював Новомихайлівку та Володимирівку. Завдав авіаційних ударів по Микільському та Катериновці.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник намагався закріпитись на займаних рубежах, обстрілював позиції Сил оборони та цивільну інфраструктуру. 

На Південнобузькому напрямку активних бойових дій не проводив. Зосереджує основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів, веденні розвідки та заходах з інженерного обладнання позицій. Здійснював обстріли позицій Сил оборони із застосуванням мінометів та ствольної артилерії. Нарощує систему протиповітряної оборони. 

У Херсонській області ЗСУ накрили вогнем ворожий контрольно-спостережний пункт одного з ударних формувань. Через це окупанти втратили управління підрозділами. За добу на півдні країни будо ліквідовано 29 окупантів, модернізований танк Т-72Б3, самохідну гаубицю «Мста-С», крупнокаліберну гармату «Гіацинт» та самохідну гармату великої потужності «Піон». 

Окупанти ввели плату для жителів Херсонщини, які прагнуть виїхати з регіону. Ворог вимагає 1000 доларів або їхній еквівалент. Але і тоді відкриває вогонь по евакуаційному транспорту. 

За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках відбито 9 атак ворога, знищено 5 танків, 4 артилерійські системи, 10 одиниць бойової броньованої техніки та 2 автомобіля противника. Підрозділи протиповітряної оброни уразили 1 БпЛА «Орлан-10».

Зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил збили 2 крилаті ракети, а ударна авіація знищила 12 одиниць військової техніки ворога.

Кривий Ріг

Ніч минула з сиренами, але без «прильотів» та обстрілів. На ранок у області і місті все спокійно. Ворог відсутній. 

Міжнародна реакція

До України прибув президент Польщі Анджей Дуда. Він зустрінеться з Володимиром Зеленським та виступить у Верховній Раді.

May 22, 2022

Пошукаємо?