Майор поліції Андрій Коптєв, якого прийняли на хабарі, вийшов під заставу у півмільйона гривень

24 листопада звільнений з посади заступник начальника сектора реагування патрульної поліції Андрій Коптєв з’явився у будівлі на вулиці Каховська, 36. Про це нам стало відомо з власних джерел. До цього поліцейський перебував у СІЗО.

3 листопада Андрія Коптєва та ще 10 поліцейських затримали на хабарі. Гучну спецоперацію провели криворізькі співробітники Департаменту внутрішньої безпеки, Департаменту стратегічних розслідувань, Держбюро розслідувань та обласної прокуратури. За інформацією правоохоронців, розмір хабара, який міг вимагати Андрій Коптєв, становив 20 тисяч доларів.

5 листопада суд встановив майору Коптєву запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в 567 200 грн, який через кілька тижнів за поліцейського змогли внести. Зазначимо, що за декларацією заробітна плата за 2019 рік склала 180 762 грн, а це 15 000 гривень на місяць. За скромними математичними підрахунками, щоб заробити півмільйона гривень, Андрію Котпєву треба працювати близько трьох років, не витрачаючи жодної копійки навіть на їжу.

Наразі поліцейського усунули з посади заступника начальника сектора реагування патрульної поліції. Він здав жетон та посвідчення.

Нагадаємо, раніше під заставу вийшов і слідчий Широківського відділення поліції, якого також підозрюють у хабарництві.

November 24, 2021

Пошукаємо?