Тепломережа встановить у будинках криворіжців лічильники, які не відповідають Держстандартам

Тепломережа має намір укласти договір з фірмою «СЕМПАЛ КО ЛТД», яка виграла тендер на постачання 118 лічильників. Інформація з’явилася на веб-сайті держзакупівель Prozorro.

На прилади обліку теплової енергії витратять майже три мільйони гривень. Тепломережа прописала технічні характеристики під конкретні моделі S10H (СВТУ-11Т) конкретного виробника – «СЕМПАЛ КО ЛТД», який і став переможцем тендеру.

Раніше в Інституті метрології підтвердили невідповідність теплолічильників фірми «СЕМПАЛ» Держстандартам. Виявляється, лічильники рахують теплову енергію із порушенням вимог законодавства.

Для компенсації похибки вимірювання температури законодавством встановлені обмеження – мінімальна різниця, що не тарифікується. Більшість лічильників тепла мають таке обмеження у вигляді трьох градусів.

А теплолічильник фірми «СЕМПАЛ» нараховує тепло за різниці температур від 0 до 2,5 градусів, тобто в межах, заборонених українським законодавством.

При цьому лічильники фірми «СЕМПАЛ» одні з найдорожчих у побутовому сегменті, і його вартість «ляже» у тариф, який оплатить споживач.

Зазначимо, що фірма майже 30 років на ринку, кінцевим її бенефіціаром є Семен Покрас, випускник Новосибірського державного технічного університету. Прилади також зареєстровані у Державному реєстрі засобів вимірювання РФ та мають відповідне свідоцтво російського Федерального агентства з технічного регулювання та метрології.

December 27, 2021

Пошукаємо?