У Кривому Розі судитимуть членів наркоугруповання, які щомісяця заробляли мільйон гривень на продажі канабісу

До Довгинцівського районного суду Кривого Рогу передали обвинувальний акт щодо наркоугруповання, яке займалося вирощуванням та збутом канабісу, а також виготовляло печиво з наркотиком. Тепер чотирьом чоловікам та жінці загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повідомляє поліція Дніпропетровської області.

Викрили угруповання оперативники обласного управління боротьби з наркозлочинністю та слідчі Криворізького районного управління поліції.

Правоохоронці з’ясували, що члени угруповання вирощували коноплі елітних сортів у восьми нарколабораторіях, облаштованих у власних квартирах та орендованих будинках. Приміщення для безперервного виробництва наркотиків обладнали спеціальним освітленням, приладами для підтримки рівня вологості, температури і живлення рослин міндобривами.

Готові суцвіття зловмисники фасували та продавали замовникам через інтернет-магазин. Також торгували конопляним печивом. Товар відправляли поштою, а оплату отримували на електронні гаманці. Щомісячний дохід становив близько мільйона гривень.

Під час обшуків поліцейські вилучили канабіс, печиво з наркотиком, рослини конопель, обладнання для вирощування, велику суму грошей у національній та іноземній валюті.

Чотирьох чоловіків та жінку підозрюють одразу за кількома статтями Кримінального кодексу: ч. 3 ст. 307 (збут), ч. 2 ст. 310 (вирощування конопель), ч. 1 та 2 ст. 313 (незаконні дії з обладнанням для виготовлення наркотиків), ч. 1 ст. 317 (організація місць для виготовлення наркотиків), ч. 1 та 2 ст. 306 (використання грошей, отриманих від обігу наркотиків).

January 5, 2022

Пошукаємо?