Землі Фастовця: розповідаємо, за що проголосували депутати на скандальній сесії Криворізької райради

21 грудня на сесії Криворізької районної ради депутати прийняли рішення взяти на баланс землі комунального підприємства «Широківське», що розпалося, а потім вирушили на перерву. Результати голосування миттєво було опубліковано на сайті Криворізької райради. Проте після поновлення засідання самі ж депутати скасували раніше ухвалене рішення.

Свої відновили хроніку подій і розібралися у тому, що відбувається. Починаємо по порядку.

Декілька років тому аудитори визнали збитковим комунальне підприємство «Широківське». Землі, що належали до цієї організації, депутати Криворізької районної ради планували передати двом громадам. Йдеться про понад 3000 гектарів Новолатівської ОТГ та понад 2500 гектарів Лозуватської ОТГ.

Проте на ці безхазяйні землі претендував великий фермер та номер 1 у списку «Слуг народу» у Криворізькій міськраді Олександр Фастовець. Депутат навіть засівав там озимину, не маючи дозвільних документів.

Спочатку він разом із однопартійцями та привезеними «тітушками» увірвався на сесію, виламавши двері. Олександр Фастовець зайняв трибуну, а його компаньйон по партії Денис Векленко вимкнув мікрофони іншим виступаючим і вплутався в бійку з охоронцями та журналістом. Кілька разів слуги народу демонстративно залишали зал засідань, а поліція ніяк не реагувала на те, що відбувалося, у тому числі і на псування комунального майна. Крім того, анонім зателефонував до поліції та повідомив про нібито бомбу в будівлі, яку в результаті не знайшли.

Декілька разів депутати оголошували перерву у проведенні сесії. Спочатку на три години, а потім на невизначений термін.

У результаті спочатку члени районних зборів проголосували за передачу земель двом ОТГ. Після цього на сесії слово взяв слідчий поліції, який назвав це рішення незаконним. Повернувшись із перерви, депутати вирішили переголосувати. Наразі поліцейські опитують голову Криворізької районної ради Мудрого, підозрюючи чиновника у службовому підробленні. А землі КП «Широківське», що розпалося, так і залишаються безхазяйними.

December 21, 2021

Пошукаємо?