Знущання у колонії №45: журналісти медіа СВОЇ із Кривого Рогу вимагають Київ та область провести службове розслідування

31 січня редакція СВОЇХ опублікувала шокуюче відео, зняте в колонії №45. На ньому група ув’язнених знущається з новоприбулих засуджених і знімає приниження на телефон. Все відбувається в адміністративних блоках установи, де знаходитися має право лише персонал.

Журналісти склали звернення до різних інстанцій з вимогою провести службову перевірку в колонії. Документи були надіслані до Міністерства юстиції України, Генпрокурора, начальника Криворізької східної окружної прокуратури, керівника Управління пенітенціарних інспекцій та головного у Департаменті з питань виконання кримінальних покарань. Деякі із запитів генеральний директор інтернет-видання СВОЇ вручив представникам силових структур особисто.

«Те, що люди знаходяться за ґратами, не означає, що вони позбавлені всіх прав і можуть зазнавати принижень. Система має виправляти злочинця. Насильство породжує насильство!», – упевнений Олексій Таймурзін.

Автори проєкту-розслідувань готують новий випуск про те, що відбувається у Софіївській виправній колонії №45, та чекають відповідь на запит про проведення зйомки в установі від його начальника Олександра Цибулька.

Зазначимо, що знущання, зафіксовані на відео, перечать Європейській конвенції про права людини. СВОЇ звернулися до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини із проханням особисто розібратися у ситуації.

February 1, 2022

Пошукаємо?