Суддя Малаховська відпустила додому підозрюваного в крадіжці пожертв для онкохворої дитини

У Саксаганському районному суді обрали запобіжний захід двом чоловікам, яких викрили в крадіжці боксу з пожертвуваннями з прилавка магазину. Прокурор просив заарештувати підозрюваних на 60 діб, доки проводитиметься розслідування.

Суддя Ірина Малаховська вирішила відправити до СІЗО лише одного з чоловіків — виконавця, а організатор чекатиме на наступне засідання у справі під домашнім арештом.

Він під час крадіжки боксу стояв насторожі біля магазину у той час, коли його спільник зайшов усередину і забрав пожертвування з прилавка. Саме його й зняла камера спостереження, а відео розійшлося у ЗМІ. За крадіжку організатор пообіцяв сплатити виконавцю 200 гривень.

СВОЇ з’ясували, що організатор уже перебуває в іншому судовому процесі – з жовтня його судять за їзду у стані наркотичного сп’яніння. У лютому цього року йому винесли вирок у справі наркоугруповання «Холобка», зобов’язавши виплатити 17 000 гривень штрафу. У травні за крадіжку побутової техніки із квартири йому дали рік умовно. До того ж, він неодноразово притягався за насильство в сім’ї.

Зазначимо, Ірина Малаховська працює у Саксаганському районному суді з 2006 року, а з 2011 року призначена безстроковою суддею. Спеціалізується на цивільних та кримінальних справах. У своїй декларації жінка вказала дві квартири, дачний будинок та земельну ділянку.

Нагадаємо, 30 листопада чоловіки викрали благодійний бокс із магазину на зупинці Космонавтів та розділили між собою пожертвування. Поліцейським вдалося затримати зловмисників того ж дня. Їх судитимуть за пограбування за статтею 186 Кримінального кодексу України.

December 3, 2021

Пошукаємо?