Збитки державі на 10 мільйонів та загроза вбивством: віце-меру Євгену Удоду обрали запобіжний захід

17 грудня суд обрав запобіжний захід першому заступнику мера Кривого Рогу Євгену Удоду — заставу в 1 135 000 гривень. Про це повідомляє Дніпропетровська обласна прокуратура.

Його підозрюють у зловживанні владою та службовим становищем за частиною 2 статті 364 та загрозою вбивством за частиною 1 статті 129 Кримінального кодексу.

Йдеться про два епізоди. Слідчі вважають, що коли Удод обіймав посаду голови Дніпропетровської облради, він завдав державі збитків у 9,7 мільйонів гривень. Діючи на користь ДПЕК «Дніпрообленерго», він порушив процедуру продажу комунальної підстанції.

Другий епізод стався, коли Удод був віце-мером Юрія Вілкула. Чиновник погрожував пістолетом своєму підлеглому — начальнику управління містобудування та архітектури Валерію Нетяженку, змушуючи його підписувати неправдиві акти виконаних робіт.

Нагадаємо, ці факти вже ставали частиною кримінальної справи проти Євгена Удода у 2017 році, проте тоді віце-мер втік від правоохоронців і навіть вважався у державному розшуку. Відновлення розслідування в мерії вже охрестили політичним замовленням, а сам Удод встиг заявити, що цього разу не втече.

December 17, 2021

Пошукаємо?