128 день війни: ворог намагається оточити українських захисників в Лисичанську, нова військова допомога від 50 країн

Станом на 1 липня ворог зосередив основні зусилля на захопленні усієї Луганської області. Намагається оточити нашій війська у Лисичанську з півдня та заходу та обірвати наші логістичні шляхи. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ. 

У Сумській області ворог обстріляв з артилерії Старикове і Атинське, у Чернігівській – Грем’яч, Михальчина Слобода, Колос. 

На Харківському напрямку противник зосередив угруповання військ Західного військового округу, обороняє раніше зайняті рубежі. Аби скувати дії українських воїнів, продовжує обстрілювати Базаліївку, Перемогу, Верхній Салтів, Норцівку, Чепіль, Дмитрівку, Барвінкове, Мосьпанове, Велику Бабку, Сороківку та Пришиб.

На Слов’янському напрямку окупанти продовжують оборонятися та намагаються покращити тактичне положення. Ворог обстріляв з артилерії позиції наших військ неподалік Долини, Мазанівки, Дібрівного, Грушувахи, Адамівки, Гусарівки та Іванівки.

На Донецькому напрямку противник основні зусилля зосереджує на оточенні наших військ в районі Лисичанська з півдня та заходу, встановленні повного контролю над Луганською областю. Веде штурм заради блокування логістичного забезпечення наших підрозділів.

На Лисичанському напрямку обстрілює наші позиції із ствольної та реактивної артилерії біля Сіверська, Білогорівки, Лисичанська та Вовчоярівки. Безуспішно намагається взяти під контроль ділянку автошляху Бахмут – Лисичанськ. 

Одночасно ворог активізував бойові дії на Краматорському напрямку.

На Бахмутському обстрілює Берестове, Яковлівку, Відродження, Майорськ та Вугледарську ТЕС. Намагається покращити тактичне положення у напрямку Покровського, успіху не має.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках здійснював обстріли наших позицій із ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення.

На Південнобузькому напрямку противник продовжував обстріли із мінометів, ствольної та реактивної артилерії біля Потьомкиного, Березнегуватого, Партизанського, Киселівки, Шевченкового, Таврійського. Вів повітряну розвідку БпЛА.

Кривий Ріг

Ніч була з тривогою, але без обстрілів. На території міста та області ворог відсутній. 

А от по Нікопольському району ворог поцілив з реактивної системи залпового вогню. Попередньо, без постраждалих. 

Міжнародна реакція

Джо Байдена анонсував допомогу Україні на 800 млн долл від 50 країн світу, вона включатиме: 140 000 протитанкових систем, понад 600 танків, близько 500 артилерійських систем, понад 600 тисяч артилерійських боєприпасів, додаткові реактивні системи залпового вогню HIMARS (кількість не уточнюється), протикорабельні комплекси і системи ППО (кількість не уточнюється).

ЄСПЛ вимагає від росії забезпечити невиконання смертного вироку полоненим іноземцям у «днр». 

July 1, 2022

Пошукаємо?