165 день війни: ЗСУ відбили штурм на Херсонщині та стримують ворога на сході, росіяни знову вдарили по Криворізькому і Нікопольському районам

Станом на 7 серпня українська авіація та ракетно-артилерійські підрозділи продовжують нищити скупчення живої сили, військової техніки окупантів та склади боєприпасів. Через втрати особовий склад ворога на деяких напрямках відмовляється йти в бій та вдається до саботажу. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ. 

На території білорусі зс рф розгортають додаткові сили і засоби протиповітряної оборони.

У Чернігівській області ворог обстріляв Гай і Грем’яч, у Сумській – Нові Вирки. 

На Харківському напрямку здійснював обстріли із ствольної та реактивної артилерії вздовж всієї лінії зіткнення. З вертольотів завдав авіаударів біля Верхнього Салтова та Пришиба.

На Слов’янському напрямку українські військові зупинили ворожий наступ в районі Богородичного та Долини. Противник задіяв комплекси радіоелектронної боротьби, аби ускладнити нашу повітряну розвідку. Обстріляв Велику Комишуваху, Бражківку, Вірнопілля, Сулигівку, Карнаухівку, Рідне, Дібрівне, Грушуваху, Богородичне, Норцівку та Залиман. 

На Краматорському напрямку наші воїни відбили наступ в районі Верхньокам’янського. Окупанти обстріляли Краматорськ, Карпівку, Сіверськ, Верхньокам’янське, Переїзне, Григорівку, Донецьке, Райгородок, Званівку та Івано-Дар’ївку. Штурмовиками завдали авіаудару біля Спірного.

На Бахмутському напрямку українські воїни зупинили ворога та відкинули його назад в районах Володимирівка – Яковлівка, Покровське – Бахмут, Відродження – Вершина, Новолуганське – Зайцеве. Бої тривають на напрямках Новолуганське – Кодема, Травневе – Кодема, Семигір’я – Зайцеве. Противник накрив вогнем околиці Бахмута, Костянтинівки, Соледара, Зайцевого, Яковлівки, Шумів, Кодеми, Білогорівки, Іванівки, Веселої Долини та Бахмутського. Завдав авіаударів поблизу Зайцевого та Бахмута.

На Авдіївському напрямку українські захисники зупинили ворожий наступ в районах Новобахмутівка – Красногорівка, Спартак – Авдіївка, Веселе – Піски. Окупанти обстріляли Авдіївку, Павлівку, Піски, Шевченко, Нетайлове, Невельське, Олександропіль та Нью-Йорк. Завдавали авіаударів біля Микільського, Кам’янки, Авдіївки, Володимирівки та Мар’їнки.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог накривав вогнем Полтавку, Степове, Трудове, Новомихайлівку, Білогір’я, Новоандріївку, Новопіль, Володимирівку, Новосілку, Малу Токмачку, Времівку, Оріхів, Залізничне, Степногірськ, Темирівку, Чарівне. Авіація діяла неподалік Веселого, Новоданилівки, Малих Щербаків та Новосілки.

На Південнобузькому напрямку противник здійснював обстріли із танків та артилерії по лінії зіткнення та в глибині оборони, намагається утримати зайняті позиції. Завдавав авіаударів поблизу Андріївки, Білогірки та Великого Артакового. Вів інтенсивну повітряну розвідку БпЛА.

Наші воїни відбили спробу штурму на напрямку Васильків – Благодатне. Українська авіація завдала ударів по 3 опорним пунктам, 4 скупченням ворога, техніки та озброєння, а також по складу боєприпасів та радіолокаційній станції. Артилеристи знищили 4 зенітно-ракетні системи С-300 і зенітно-ракетний гарматний комплекс «Панцир-С1», 122-мм гаубицю, безпілотник, броньовану та автомобільну техніку. А також польовий склад боєприпасів і 72 окупантів. 

Кривий Ріг

Ворог обстріляв з «Ураганів» Зеленодольську і Апостолівську громади Криворізького району. Минулося без постраждалих. 

По Нікопольському району окупанти вдарили 60 снарядами з «Градів». У Марганці постраждали двоє людей, 64-річни чоловік зараз в лікарні. У місті пошкоджено майже 50 будинків, машини та зупинка транспорту. Кілька тисяч мешканців без світла, деякі ще й без газу. 

У Червоногригорівській громаді обійшлося без руйнувань.  

Міжнародна реакція

Єврокомісія підготувала новий проєкт фінансової допомоги Україні на 8 млрд євро. 

Окрім 4 літаків, Північна Македонія передала Україні ще танки.

August 7, 2022

Пошукаємо?