195 день війни: ЗСУ знищили 4 склади боєприпасів та ударний вертоліт ворога на Херсонщині, окупанти атакували Нікопольський район

За минулу добу противник завдав 3 ракетних та понад 35 авіаційних ударів, здійснив близько 50 обстрілів з РСЗВ. Ніч на 6 вересня окупанти почали з ракетних ударів по цивільних об’єктах у Бахмуті та Костянтинівці. Про це повідомляє Генштаб. 

Противник завдав авіаударів:

  • Харківська область: Байрак і Асіївка;
  • Донецька область: Пришиб, Времівка, Велика Новосілка, Новомихайлівка, Новопіль;
  • Запорізька область: Полтавка і Ольгівське;
  • Херсонська область: Біла Криниця, Білогірка і Костромка;
  • Миколаївська область: Велике Артакове, Тернівка і Любомирівка.

Накрив артилерійським вогнем:

  • на півночі – Хрінівка Чернігівської області та Нова Гута, Сопич і Миропілля Сумської області;
  • на Харківському напрямку – Уди, Соснівка, Світличне, Золочів, Прудянка, Великі Проходи, Нове, Питомник, Руська Лозова, Руські Тишки, Петрівка, Костянтинівка, Пришиб, Гусарівка та Чепіль;
  • на Слов’янському напрямку – Вірнопілля, Бражківка, Рідне, Долина, Краснопілля, Дмитрівка, Богородичне, Донецьке і Слов’янськ;
  • на Краматорському напрямку – Крива Лука, Сіверськ, Верхньокам’янське, Івано-Дар’ївка та Спірне;
  • на Бахмутському напрямку – Роздолівка, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Григорівка, Весела Долина, Одрадівка, Зайцеве, Нью-Йорк, Юр’ївка, Опитне, Веселе та Майорськ;
  • на Авдіївському напрямку – Авдіївка, Опитне, Первомайське і Мар’їнка;
  • на Новопавлівському напрямку – Времівка, Велика Новосілка, Нескучне, Шахтарське, Новомихайлівка, Золота Нива, Пречистівка, Вугледар, Павлівка, Костянтинівка;
  • на Запорізькому напрямку – Зелене Поле, Времівка, Ольгівське, Полтавка, Залізничне, Червоне, Гуляйпільське, Дорожнянка, Новоданилівка та Білогір’я;
  • на півдні – Миколаїв, Новогригорівка, Яковлівка, Партизанське, Квітневе, Киселівка, Шевченкове, Тернові Поди, Правдине, Любомирівка, Степова Долина, Таврійське, Мирне, Степове, Новоолександрівка, Первомайське, Кобзарці, Петрівка, Зарічне, Іванівка, Токареве, Ольгине та Широке.

Ворог продовжує розміщувати особовий склад і військову техніку у дитячих садках (Верхній Рогачик), храмах московського патріархату (Червоний Маяк) в Херсонській області, а також використовує Святотроїцький храм у Малій Комишувасі Харківської області як польовий шпиталь.

Наші захисники відбили спроби наступу ворога в районах Соледара, Зайцевого, Шахти Бутівка та Спартака.

Сили протиповітряної оборони України збили керовану крилату ракету над Миколаївською областю.

Наша авіація завдала понад 30 ударів по живій силі, бойовій та спецтехніці, інших військових об’єктах ворога.

Ракетні війська та артилерія продовжують контрбатарейну боротьбу, порушують системи управління та логістичне забезпечення, знищують засоби ППО, вогневі засоби та живу силу противника. Ворог втратив декілька взводних опорних пунктів, близько 5 позицій зенітних ракетних комплексів та артилерійську батарею.

Контрнаступ на Херсонщині

Аби покращити тактичне положення, зведений підрозділ противника зі спецпризначенцями пішов на штурм Шмідтового і Тернових Подів. Проте українські воїни його відбили.

Наша авіація завдала 18 ударів по позиціях, логістиці, командних та опорних пунктах ворога.

В районі Високопілля приземлили безпілотного шпигуна «Орлан-10». Біля Новогригорівки на Миколаївщині під час спроби атакувати наші позиції було збито ударний гелікоптер К-52.

Ворог націлив ракети по визволених територіях Херсонщини, в районі Андріївки наша ППО знищила дві ракети Х-59.

Наші ракетно-артилерійські підрозділи виконали 370 вогневих завдань з  ураження ППО ворога, районів зосередження сил, станцій радіоелектронної боротьби й понтонних переправ поблизу Дар’ївки та вздовж Каховської ГЕС. Вогневий контроль переправ через річку Дніпро системний і ефективний.

Втрати ворога: 86 окупантів, 4 танки, 12 одиниць авто-бронетехніки, 4 гаубиці 152–го калібру «Мста-Б» та «Мста-С», 3 гармати 152-го калібру «Гіацинт-Б» та «Гіацинт-С», станцію зв’язку та протитанковий ракетний комплекс.

Ліквідовано 4 склади ворожих боєприпасів в Бериславському, Херсонському й Баштанському районах.

Кривий Ріг

Ніч в Криворізькому районі минула без обстрілів. 

Окупанти тричі вдарили з «Градів» по Нікопольському району. 

У Нікополі поранені двоє людей: чоловік і жінка. Вони у стані середньої тяжкості у лікарні. Пошкоджено 20 багатоповерхових та 11 приватних будинків. Один будинок зруйнований. Ворожі снаряди поцілили по дитячому садочку, двох ліцеях, центру технічної творчості та спортивному клубу. У місті понівечені кілька газогонів та автівок. Без світла понад 2 000 сімей. 

У Марганецькій громаді минулося без постраждалих та руйнацій. 

Міжнародна реакція

ЄС та Україна підписали документ про допомогу на 500 млн євро. Ці гроші спрямують на будівництво житла та освіту.

Постпреди країн ЄС можуть затвердити зупинення угоди про спрощений візовий режим з рф 7 вересня.

Місія МАГАТЕ залишила Запорізьку АЕС. На станції залишилися два представники агентства.

 

September 6, 2022

Пошукаємо?