201 день війни: ЗСУ звільнили ще понад 20 населених пунктів, окупанти обстріляли Криворізький район

Ворог завдав 18 ракетних та 39 авіаційних ударів по військових та цивільних об’єктах. Постраждали понад 30 населених пунктів, зокрема, Краматорськ, Костянтинівка, Дніпро, Павлоград, Великомихайлівка. Росіяни здійснили черговий терористичний акт – завдали ракетного удару по Харківській ТЕЦ, об’єкту критичної інфраструктури міста. В результаті було частково знеструмлено декілька областей. Про це повідомляє Генштаб. 

Противник здійснив обстріли військової та цивільної інфраструктури із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, а саме: 

  • на Сумщині – біля Кіндратівки;
  • на Харківському напрямку – Костянтинівка, Уди;
  • на Краматорському напрямку – Тетянівка, Донецьке, Райгородок, Крива Лука, Верхньокам’янське та Спірне;
  • на Бахмутському напрямку – Веселе, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Миколаївка Друга, Зайцеве;
  • на Авдіївському напрямку – Карлівка, Водяне, Первомайське, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка;
  • на Новопавлівському напрямку – біля Пречистівки, Великих Новосілок, Богоявленки, Нескучного та Микільського;
  • на Запорізькому напрямку – біля Новосілки, Времівки, Новополя, Новоандріївки, Полтавки, Гуляйполя та Залізничного;
  • на півдні – Нововознесенське, Біла Криниця, Осокорівка, Велике Артакове, Сухий Ставок, Костромка, Партизанське, Безіменне, Благодатівка, Іванівка, Зарічне, Білогірка та Мирне.

Сили оборони відбили атаки противника неподалік Майорська та Красногорівки. У районах Миколаївки Другої та Зайцевого бої тривають. 

Наша авіація завдала вісім ударів – уражено взводний опорний пункт, шість районів зосередження живої сили і військової техніки противника, а також один зенітний ракетний комплекс. 

Знищено 1 БПЛА типу «Орлан-10», збито одну керовану ракету Х-59, чотири керовані ракети морського базування типу «Калібр» та п’ять керованих ракет повітряного базування типу Х-101. 

Ракетні війська та артилерія продовжують виконувати завдання з контрбатарейної боротьби, вогневого ураження живої сили та бойової техніки, порушення системи управління та логістичного забезпечення противника, а також з підтримки контрнаступальних дій наших військ. 

Контрнаступ

Силам оборони вдалось витіснити ворога ще з понад 20 населених пунктів. Проводяться взяття їх під повний контроль та стабілізаційні заходи.

На Херсонському напрямку ворог зазнав значних втрат у живій силі. За наявною інформацією, 810 окрема бригада морської піхоти (пункт постійної дислокації місто Севастополь) втратила майже 85% особового складу. У решти військовослужбовців вкрай низький морально-психологічний стан, вони масово відмовляються від повернення до зони бойових дій.

Узагальнені втрати ворога за бойовий день складають 40 окупантів, 4 танки й ще 4 одиниці броньованої техніки, 3 самохідних гаубиці «Мста-С», склад боєприпасів в Каховці.

Продовжується звільнення населених пунктів від російських загарбників у Харківській та Донецькій областях. Окупанти вивезли награбоване у місцевих жителів майно та транспортні засоби з населених пунктів Великий Бурлук та Дворічна Харківської області. 

В Луганській області російські військові з родинами залишили місто Сватове, залишилися тільки військовослужбовці так званої «народної міліції» з числа місцевих жителів. 

Кривий Ріг

У Криворізькому районі ворог обстріляв з «Ураганів» Зеленодольську громаду. Понівечені будинки та газогін. Люди не постраждали. 

З «Градів» та важкої артилерії вдарив по Нікопольській, Марганецькій та Червоногригорівській. Обійшлося без загиблих та поранених. Пошкоджені приватні будинки, ліцей та електромережі. 

Міжнародна реакція

У Чорногорії пропонують скасувати безвіз з росією. 

September 12, 2022

Пошукаємо?