232 день війни: ЗСУ збили 26 безпілотників, ворог обстріляв Нікопольщину та готується частково призупинити наступ на Донеччині

Окупанти завдали 3 ракетних та 21 авіаційний удар, здійснили 104 обстріли з РСЗВ по більш ніж 40 населених пунктах. Використав крилаті, авіаційні, зенітні керовані ракети та іранського БПЛА. Постраждали, зокрема, райони Миколаєва, Вінниці, Черкас, Черняхова, Білогорівки, Спірного, Павлівки, Мирного та Давидового Броду. Про це повідомляє Генштаб. 

Противник гатив з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії:

  • на Сіверському напрямку – Миропілля, Середина-Буда, Стукалівка та Павлівка;
  • на Харківщині – Бугруватка, Гряниківка, Дворічна, Нова Вовча, Стрілеча, Уди та Червона Зоря;
  • на Краматорському напрямку – неподалік Білогорівки, Зарічного, Новоєгорівки, Серебрянки, Спірного, Тернів, Торського та Ямполівки;
  • на Бахмутському – Бахмут, Бахмутське, Зеленопілля, Соледар, Майорськ, Нью-Йорк та Яковлівка;
  • на Авдіївському – в районах Авдіївки, Красногорівки, Мар’їнки, Невельського та Первомайського;
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках – обстріляв понад 15 населених пунктів. Серед них Богоявленка, Времівка, Залізничне, Микільське, Новопіль, Новосілка та Полтавка;
  • на півдні – більш як 20 населених пунктів вздовж лінії зіткнення.

ЗСУ відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Бахмутське, Озарянівка, Іванград, Бахмут та Мар’їнка.

В Донецькій області ворожі підрозділи почали отримувати розпорядження від вищого керівництва щодо тимчасового припинення наступальних дій. Основною причиною є вкрай низький морально-психологічний стан поповнення, численні факти дезертирства мобілізованих та невиконання бойових наказів.

В районі Токмака Запорізької області наші підрозділи уразили три зенітних ракетних комплекси С-300 противника разом з особовим складом. Поранені окупанти потрапили до місцевої лікарні. В Херсонській області в результаті точкового удару в районі Токарівки загинули до 150 окупантів.

Ремонтна база окупантів в районі Каланчака щодня приймає до 30 одиниць ушкодженої броньованої техніки.

Авіація Сил оборони завдала 32 удари. Підтверджено ураження більш як 25 районів зосередження озброєння та військової техніки, 7 зенітних ракетних комплексів. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили 4 вертольоти та 26 БПЛА.

Ракетні війська і артилерія уразили 6 пунктів управління, 7 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 4 склади боєприпасів. В зону вогневого ураження потрапили позиції ворожої артилерії, РЕБ та інші військові цілі.

Контрнаступ на Херсонщині

Ворог намагається утримати зайняті рубежі та гатить по Силах оборони з усього, що має, застосовує БПЛА. Пішов на штурм Костромки і Сухого Ставка (район Давидового Броду), зазнавши втрат, відступив.

Надвечір мотострілецький взвод противника пішов у наступ на наші позиції. Але з втратами відійшов.

Впродовж дня ворог втратив 36 окупантів, танк, дві паливозаправники, дві одиниці автобронетехніки, три артсистеми великого калібру, чотири гелікоптери і п’ять складів боєприпасів.

Кривий Ріг

Ніч у Кривому Розі та районі минула без обстрілів.

Ворог гатив з «Градів» та важкої артилерії по Нікопольщині. У райцентрі окупанти тяжко поранили 59-річного чоловіка. Зараз він у лікарні. У місті пошкоджено 30 багатоповерхових та приватних будинків, лікарня, дитсадок, краєзнавчий музей, собор, магазини, ринок, фабрика і пошта. Понад 2 000 родин лишилися без світла, дехто ще й без газу.

У Марганецькій громаді люди під час обстрілу не постраждали. Масштаби руйнацій з’ясовуються.

Міжнародна реакція

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі заявив, що США разом із союзниками зосередяться на створенні комплексної системи ППО України.

Генеральна асамблея ООН ухвалила резолюцію, яка засуджує спробу Росії анексувати окуповані території Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України. 143 зі 193 країн-членів проголосували «за», 35 утрималися, 5 — «проти» (росія, білорусь, КНДР, Сирія і Нікарагуа).

В Інституті вивчення війни припускають, російські війська перевезли персонал, пов’язаний з Корпусом вартових Ісламської революції, на окуповані території України для навчання окупантів використанню безпілотників Shahed-136.

 

October 13, 2022

Пошукаємо?