247 день війни: ворог обстріляв Нікопольщину, ЗСУ знищили понтонну переправу з технікою на Херсонщині

Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на стримуванні дій Сил оборони на окремих напрямках, водночас не припиняє ведення наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Про це повідомляє Генштаб. 

ЗСУ відбили атаки в районах населених пунктів: Андріївка, Білогорівка Луганської області; Бахмут, Бахмутське, Времівка, Зеленопілля, Соледар, Майорськ, Мар’їнка, Невельське, Новобахмутівка, Первомайське, Яковлівка Донецької області.

Ворог обстрілює позиції наших військ вздовж лінії зіткнення, здійснює фортифікаційне обладнання позицій на окремих напрямках, зокрема, на лівому березі річки Дніпро, активно веде повітряну розвідку.

Противник завдав 15 авіаційних та один ракетний удар, здійснив понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Від цього постраждали населені пункти Білогірка, Нова Кам’янка, Новогреднєве Херсонської області, Степове Запорізької області та Мар’їнка і Павлівка на Донеччині.

Зберігається загроза завдання ракетних та авіаційних ударів, в тому числі із застосування ударних БпЛА з території білорусі.

Ворог обстріляв:

  • на Сіверському та Слобожанському напрямках – з території російської федерації Бояро-Лежачі, Водолаги, Гірки, Писарівку і Рижівку Сумської області та Вільхуватку, Вовчанськ, Охрімівка і Стариця Харківської області;
  • на Куп’янському та Лиманському напрямках – Дружелюбівка, Петро-Іванівка Харківської області; Зарічне, Ямполівка Донецької області та Макіївка і Невське на Луганщині;
  • на Бахмутському напрямку – Бахмут, Бахмутське, Верхньокам’янське, Опитне, Роздолівка, Соледар, Майорськ та Яковлівка;
  • на Авдіївському напрямку – неподалік Авдіївки, Красногорівки, Мар’їнки, Невельського, Новомихайлівки та Первомайського Донецької області;
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках – Білогір’я, Гуляйполе, Дорожнянка, Запорізької області та Вугледар, Новосілка, Павлівка і Пречистівка Донецької області;
  • на Південнобузькому напрямку – 20 населених пунктів, що поряд з лінією зіткнення.

Підтверджено ураження живої сили та техніки противника за попередні дні. В Запорізькій області знищено 8 одиниць озброєння та військової техніки різного типу та поранено до 120 військовослужбовців. На тимчасово зайнятій території Херсонської області госпіталізовано близько 100 поранених окупантів.

Командування російських військ, аби уникнути панічних настроїв серед особового складу, всіма шляхами намагається приховати реальні втрати військовослужбовців.

Авіація Сил оборони завдала 29 ударів. Підтверджено ураження 21 району зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 3 опорних пунктів та 5 позицій зенітних ракетних комплексів. Підрозділи протиповітряної оборони збили 2 гелікоптери Ка-52 та один штурмовик Су-25.

Українські ракетні війська і артилерія уразили 4 райони зосередження живої сили, озброєння і військової техніки та склад з боєприпасами.

Контрнаступ на Херсонщині

Триває так звана «евакуація» з Херсонської області. Значна увага приділяється вивезенню медобладнання та майна, як кажуть окупанти, «націоналізованих» підприємств. З Білозерки обладнання місцевої лікарні вивозиться до Скадовська та Генічеська. Водночас рф перекинула до 1000 мобілізованих на правий берег Херсонської області. Їх розселяють у помешканнях місцевих жителів, які покинули ці території.

Втрати ворога на Херсонщині: 44 окупанти, танк, два міномети та 3 одиниці автобронетехніки. В Бериславському районі наші ракетники утилізували 2 склади з боєприпасами та ангар зі скупченням техніки. Влучили по понтонній переправі з ворожою військовою технікою.

Кривий Ріг та область

Росіяни накрили  вогнем з «Градів» та важкої артилерії три громади – Нікопольську, Марганецьку та Червоногригорівську.

У Нікополі пошкоджені з десяток багатоповерхових та приватних будинків. Обірвані лінії електропередач.

У Червоногригорівській громаді понівечені дачні будинки та електромережі. Без електрики майже 1 000 родин.

Міжнародна реакція

У західних ЗМІ повідомляють, що Пентагон планує надати Україні новий пакет зброї та іншої допомоги на суму 275 мільйонів доларів.

Пентагон презентував нову оборонну стратегію США. У ній зазначено, що росія становить «серйозні постійні ризики в ключових сферах», зокрема ядерну загрозу США та партнерам. Ще один викликом для оборонної стратегії США є стримування КНР.

Також у Пентагоні заявили, що не бачать ознак того, що росія чи Україна планують інцидент із застосуванням «брудної бомби».

 

October 28, 2022

Пошукаємо?