253 день війни: росія атакувала об’єкти енергетичної та водної інфраструктури Кривого Рогу, ЗСУ збили 4 дрони-камікадзе над Нікопольщиною

Противник намагається утримати тимчасово захоплені, веде наступ на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Про це повідомляє Генштаб. 

ЗСУ відбили атаки в районах населених пунктів Макіївка, Невське і Білогорівка Луганської області; Верхньокамʼянське, Спірне, Бахмут, Майорськ, Первомайське, Новомихайлівка, Водяне, Павлівка та Пречистівка на Донеччині.

Противник завдав 3 ракетних та 24 авіаційних удари, здійснив понад 80 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Постраждали райони більш як 20 населених пунктів. Серед них – Куп’янськ Харківської області, Кременчук на Полтавщині, Невське Луганської області, Водяне, Вугледар, Красногорівка і Невельське Донецької області, Сміла на Черкащині, Нова Кам’янка Херсонської області та Тернові Поди на Миколаївщині.

Ворог здійснював обстріли:

  • на Сіверському напрямку – Орликівка і Мурав’ї Чернігівської області та Вільна Слобода, Запсілля і Харківка на Сумщині;
  • на Слобожанському напрямку – Алісівка, Амбарне, Анискине, Гатище, Глибоке, Зелене, Козача Лопань, Красне, Мала Вовча, Мороховець, Огірцеве, Охрімівка, Соснівка, Стариця, Стрілеча та Хрипуни Харківської області;
  • на Куп’янському та Лиманському напрямках – Берестове, Дворічна, Кам’янка, Крохмальне і Фиголівка Харківської області, Греківка, Невське, Площанка і Суходіл на Луганщині та Терни і Ямполівка Донецької області;
  • на Бахмутському напрямку – Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Верхньокам’янське, Зеленопілля, Майорськ, Нью-Йорк, Опитне, Роздолівка, Сіверськ, Соледар і Спірне Донецької області;
  • на Авдіївському напрямку – Кам’янка, Мар’їнка, Невельське, Новомихайлівка та Первомайське Донецької області;
  • на Новопавлівському напрямку – Богоявленка, Велика Новосілка, Времівка, Вугледар, Новопіль та Павлівка Донецької області;
  • на Запорізькому напрямку – Дорожнянка, Мала Токмачка, Малинівка, Новоандріївка, Павлівка, Степове та Щербаки Запорізької області;
  • на Південнобузькому напрямку – понад 30 населених пунктів вздовж лінії зіткнення.

Російські війська продовжують примусову «евакуацію» населення на тимчасово зайнятих територіях Запорізької та Херсонської областей. Їй підлягають мешканці населених пунктів уздовж лівого берега річки Дніпро від населеного пункту Велика Знам’янка Запорізької області до Нової Каховки на Херсонщині.

Окупанти продовжують викрадення та вивезення автомобілів швидкої допомоги і обладнання з лікарень з населеного пункту Гола Пристань до міста Скадовськ.

У Луганської області підрозділи окупаційних військ продовжують використовувати цивільне населення у якості «живого щита». У Сватовому продовжують розміщувати свої підрозділи у школах та на підприємствах, а місцеве населення примушують приводити дітей на заняття, попри обстріли.

За уточненою інформацією підтверджено ураження противника за попередні дні. У Першотравневому Миколаївської області знищено до 60 військовослужбовців, а у Василівці Запорізької області поранено до 50 загарбників.

Авіація Сил оборони завдала 21 удар. Під ураження потрапили райони зосередження озброєння та військової техніки, позиція ППО. Сили протиповітряної оборони збили 10 ударних дронів Shahed-136 та  БПЛА «Орлан».

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 5 районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, 2 склади боєприпасів та 3 інших важливих військових об’єкти.

На Херсонщині втрати ворог склали: 8 окупантів, 2 танки, РСЗВ «Град», інженерна машина розгородження ІМР-1, 9 одиниць автобронетехніки, 4 склади боєприпасів в Баштанському і Бериславському районах, 6 залізничних цистерн з пально-мастильними запасами.

Окрім того, пошкоджено танк, 5 одиниць автобронетехніки, РСЗВ «Град» та буксировану гаубицю Д-20.

Кривий Ріг та область

Бійці з повітряного командування «Схід» знищили над Нікопольським районом 4 дрони-камікадзе Shahed-136.

Росіяни завдали удару по об’єктах енергетичної та водної інфраструктури у Кривому Розі. Там серйозні руйнування. Працюють усі служби. 

У Павлограді ворог поцілив по промисловому підприємству. Тривають відновлювальні роботи.  

На Нікопольщині росіяни накрили «Градами» та важкою артилерією дві громади – Нікопольську та Марганецьку. 

У Нікополі зайнялася автозаправка. Вогонь приборкали. Снаряди пошкодили житло, коледж, меблеве виробництво й промислове підприємство. 

У Марганецькій громаді ворожі снаряди залишили без світла понад 1 000 родин. Енергетики уже лагодять лінії. 

На щастя, усюди обійшлося без загиблих та поранених. 

Міжнародна реакція

За оцінками Інституту вивчення війни, вступ білорусі у війну залишається малоймовірним.

Радбез ООН не ухвалив резолюцію рф щодо створення комісії для розслідування «військово-біологічної діяльності» України та США. «За» проголосували лише росія і Китай.

 

November 3, 2022

Пошукаємо?