256 день війни: російський снаряд поранив дитину у Нікопольському районі, ворог атакує звільнені села Херсонщини дронами

Загарбники намагаються утримати тимчасово захоплені території, ведуть наступ на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. ЗСУ відбили атаки в районах населених пунктів Зибине Харківської області, Білогорівка на Луганщині; Андріївка, Бахмутське, Берестове, Майорськ, Макіївка, Мар’їнка, Озарянівка, Опитне, Павлівка, Яковлівка і Ямполівка на Донеччині та Щербаки Запорізької області. Про це повідомляє Генштаб. 

Окупанти завдали 4 ракетних та 19 авіаційних ударів, здійснили понад 75 обстрілів з РСЗВ. Постраждали понад 35 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей.

Ворог гатив з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії:

  • на Сіверському напрямку – Миколаївка і Сеньківка Чернігівської області та Студенок на Сумщині;
  • на Слобожанському – Бологівка, Бударки, Зибине, Красне, Одноробівка, Охрімівка, Стариця, Стрілеча та Уди Харківської області;
  • на Куп’янському та Лиманському напрямках – Берестове, Вишневе, Котлярівка Харківської області, Невське на Луганщині та Лиман і Торське Донецької області;
  • на Бахмутському – Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Верхньокам’янське, Іванівка, Кліщіївка, Майорськ, Опитне, Соледар, Спірне та Яковлівка Донецької області;
  • на Авдіївському – Авдіївка, Красногорівка, Мар’їнка, Невельське, Новомихайлівка, Опитне та Первомайське Донецької області;
  • на Новопавлівському напрямку – Богоявленка, Велика Новосілка, Водяне, Вугледар, Времівка, Павлівка та Пречистівка на Донеччині;
  • на Запорізькому напрямку – Залізничне, Ольгівське, Щербаки та Юр’ївка Запорізької області;
  • на Південнобузькому – понад 25 населених пунктів на лінії зіткнення.

Окупанти примусово «евакуюють» жителів правого берега річки Дніпро, а також 15-кілометрової зони лівобережжя в Херсонській області. З Заводівки місцевих вивозять до Криму з подальшим переселенням на територію російської федерації.

5 листопада абонентам російських мобільних операторів у Херсоні окупанти розсилали повідомлення з попередженням про нібито підготовку Збройними Силами України масованого обстрілу та із закликом якнайшвидше покинути правобережну частину міста. Водночас в деяких населених пунктах окупанти знищують вежі українських мобільних операторів.

В Чуланівці Херсонської області завдано удару по району зосередження підрозділу окупантів. В Басані Запорізької області уражено штаб одного з підрозділів збройних сил російської федерації, знищено до 10 одиниць військової техніки та близько півсотні військовослужбовців. В районах населених пунктів Пологи та Марфопіль знищено 20 одиниць військової техніки та поранено до 80 військовослужбовців окупаційних військ.

Наша авіація завдала 7 ударів. Під ураження потрапили 6 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також позиція ППО. Підрозділи української протиповітряної оборони збили 4 БПЛА.

Воїни ракетних військ і артилерії за добу уразили пункт управління, 7 районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, склад боєприпасів та 3 інших важливих військових об’єкти.

Контрнаступ на Херсонщині

Тричі по нещодавно звільнених населених пунктах Бериславщини прилітали ворожі дрони-камікадзе типу «Ланцет», ще два рази ворог атакував безпілотниками, спорядженими ВОГами, і тричі – штурмовою та армійською авіацією. Люди не постраждали.

Наша авіація відпрацювала по опорному пункту в Баштанському районі та зосередженню ворожих сил та засобів в Бериславському районі. Бомбардувальники і винищувачі завдали ударів по скупченню ворожої техніки біля Снігурівки, системах ППО в Херсонському районі.

Ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 140 вогневих завдань, в тому числі по району зосередження живої сили та техніки в Геройському і Раденську.

Втрати ворога склали 57 окупантів, 2 танки, 2 великокаліберні гаубиці, 3 одиниці автобронетехніки. Пошкоджено ще одну гармату-гаубицю і 2 автівки.

Кривий Ріг та область

Окупанти обстріляли Нікопольський район з «Градів» та важкої артилерії 8 разів. Били по Нікопольській, Марганецькій та Мирівській громадах.

У Мирівській громаді пошкоджено 5 приватних будинків, господарські споруди, автівки та газогони. Один зі снарядів влучив у приватний будинок. Госпіталізували 9-річну дівчинку. Загрози життю немає. Її стан лікарі оцінюють як середній. Дитина сильно налякана обстрілом і пораненням.

У Нікополі снаряди зачепили кілька будинків – багатоповерхових та приватних. Понівечили меблеве виробництво, транспортне підприємство, газогони та лінії електропередач.

Міжнародна реакція

Міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амір-Абдоллахян підтвердив, що Іран почав надавати росії безпілотники до 24 лютого, але заперечив, що російські війська використовували їх у бойових діях.

 

November 6, 2022

Пошукаємо?