«АрселорМіттал Кривий Ріг» зупиняє дві «морально застарілі» коксові батареї. Що це змінить?

На початку наступного тижня розпочнеться процес зупинення коксових батарей №1 та 2. Їхні працівники підлягають скороченню. Керівництво промгіганта ухвалило рішення заради поліпшення стану довкілля в регіоні. Про це повідомляє пресслужба «АрселорМіттал Кривий Ріг».

«Зупинка КБ-1,2 відповідатиме нашим зобов’язанням, закріпленим у екологічних програмах Кривого Рогу й Дніпропетровщини, а також дозволить значно знизити викиди забруднюючих речовин у навколишнє середовище», – розповів генеральний директор Мауро Лонгобардо.

Виробництво коксу відбуватиметься на сучасних батареях №5-6, які відповідають природоохоронним нормам. Вони не допускають витоку газу, а рівень запиленості та загазованості повітря робочої зони знизиться на 30%. Використання сучасних технологій також дозволять покращити умови праці та рівень безпеки для працівників.

Водночас на підприємстві повідомили, що працівникам, яких доведеться скоротити через закриття батарей, запропонують іншу роботу.

«Ці працівники мають можливість розпочати новий шлях у робочому процесі нашого підприємства. Ми запропонуємо людям нові посади в залежності від їхньої кваліфікації, бажання й досвіду роботи, зі збереженням соціального пакета», – підкреслив Мауро Лонгобардо.

Працівникам запропонують внутрішні вакансії, переведення в інші підрозділи або навчання коштом підприємства для здобуття нової професії.

October 7, 2022

Пошукаємо?