Депутати міськради провалили петицію щодо підвищення вартості проїзду у маршрутках

26 січня на сесії депутати міськради розглядали петицію про заборону підвищення вартості проїзду в маршрутках. За проголосували 15 обранців із фракцій «Слуга народу» та «Сила людей». Інші депутати або утрималися, або взагалі не голосували.

Автор петиції Володимир Кравцов не з’явився до сесійної зали. У тексті, опублікованому на сайті міськради, він вимагав від міської влади не підвищувати ціни за проїзд до 2023 року. А від власників маршруток — усунути всі недоліки.

Серед основних, на думку Володимира:

  • технічний стан транспорту, бруд у салонах, відсутність систем опалення та кондиціювання. Також незаконне переобладнання;
  • недотримання графіка;
  • відсутність належного контролю над станом водіїв перед виходом на маршрути.

Автор петиції також запропонував винести догану Управлінню транспорту та зобов’язати чиновників належним чином виконувати свої обов’язки.

Перед депутатами виступив Олег Іванов, голова Криворізької спілки власників пасажирського автотранспорту. Він назвав петицію питанням політичним.

У результаті ініціативу не підтримали представники Блоку Вілкула та депутати, які голосують з ними в унісон, від «Європейської солідарності» та ОПЗЖ.

Під час сесії під міськрадою мітингували водії маршруток. Близько 30 людей просили підняти ціни за проїзд щонайменше до 10 гривень. Справедливою ціною люди вважають 12 гривень.

Нагадаємо, виконком виніс на громадське обговорення питання щодо підвищення граничної ціни за проїзд з 8 до 10 гривень.

January 26, 2022

Пошукаємо?