Дитсадок в Інгулецькому районі працює майже тиждень без світла. Що відбувається?

Дитячий садок №28 на вулиці Каткова, 67 відвідують 85 дітей, у тому числі ясельну групу. Через відсутність електрики тут не можуть приготувати ні поїсти, ні помити малюків. Коли увімкнуть світло — невідомо.

На кухні дитсадка встановлено електроплити, тому працівники закладу беруть приготовлену їжу із сусідньої школи. Гаряче харчування несуть прямо вулицею. Про це розповідає виконувач обов’язків завідувачки Вікторія Гринишина. Персоналу також непросто підтримувати гігієну вихованців. Дітям руки миють вологими серветками, ними ж «підмивають».

СВОЇ звернулися за коментарем до голови району Сергія Жеребила. Чому в дитячий садок припинено подачу електроенергії і чи пов’язано це з боргами міста за світло, незрозуміло.

«Сьогодні вранці ми завезли туди дизель-генератор, щоб хоч якось підігрівати воду. На жаль, електропроводка, яка там у садку, трифазна. І звичайний дизель генератор не впорається. Зараз просто боїмося увімкнути, щоб вся внутрішня мережа не вийшла з ладу. Проблема у тому, що на державному рівні енергоресурси передані у приватні руки. На сьогоднішній день делегація наша з районним відділом освіти знаходиться у Києві в «Центральній енергетичній компанії», до кінця дня буде якась інформація», – повідомив Сергій Жеребило.

Голова району звернувся до ІнГЗК, щоб їм надали інший генератор, відповіді поки що немає. Також, за словами Сергія Жеребило, якщо питання не вдасться вирішити у Києві, то подаватимуть до суду.

Зазначимо, що на комунальному телеканалі «Рудана», який існує за гроші платників податків, не писали, що в садку є проблема з електрикою, і ніяк не висвітлюють цієї ситуації.

February 21, 2022

Пошукаємо?