Дніпровського стрілка підозрюють в умисному вбивстві, дезертирстві та викраденні зброї: прокуратура вимагатиме найсуворішого покарання

27 січня відбувся брифінг ДБР, на якому стало відомо, що Артемію Рябчику повідомили про підозру одразу у трьох статтях Кримінального кодексу. Над розслідуванням одночасно працюють 18 правоохоронців.

Строковика, який розстріляв нацгвардійців та співробітників Південмашу, підозрюють у кількох злочинах за статтями 115 (Умисне вбивство), 408 (Дезертирство) та 410 (Викрадення зброї військовослужбовцям) Кримінального кодексу України.

Прокуратура вимагатиме для підозрюваного арешт без права внесення застави на час досудового розслідування.

Коли нацгвардійцю оберуть запобіжний захід, поки що невідомо.

Проте у ДБР пролили світло на затримання стрілка. Як з’ясувалося, коли Артемій Рябчук просив перехожу повідомити про нього поліцію, його впізнав інший чоловік і першим зателефонував у 102. Патрульні отримали від нього виклик і о 9:30 затримали озброєного строковика.

У занедбаному будинку неподалік правоохоронці знайшли його особисті речі та понад 10 порожніх магазинів від автомата.

Наразі поліцейські вже опитали одного з постраждалих, який перебуває у лікарні ім. Мечнікова. Затриманого перевіряють на алкогольне та наркотичне сп’яніння. Також має бути оцінка його психічного стану.

Також з’ясовують мотив злочину. Правоохоронці перевіряють інформацію про нібито бійку та можливий буллінг.

Нагадаємо, кримінальне провадження відкрили і щодо керівництва Нацгвардії через можливу службову недбалість. У рамках розслідування перевірять усі військові частини, зокрема факти нестатутних відносин.

Тим часом командувач Нацгвардії Микола Балан подав у відставку через трагедію у Дніпрі.

January 27, 2022

Пошукаємо?