Двоє постраждалих, всюди касетні боєприпаси: як Апостолове оговтується після вчорашніх обстрілів

22 червня о 23:10 ворожі війська обстріляли Апостолове з «Ураганів». Дві людини підірвалися на касетних боєприпасах та після стабілізації у місцевій лікарні їх відправили до Кривого Рогу. На цей момент у місті тихо, проте людей просять не полишати оселі впродовж 34 годин через загрозу детонування касетних боєприпасів. Про ситуацію у місті після масштабного обстрілу розповів мер Андрій Оса. 

Ворог шість разів вдарив по житловому сектору. Є пошкодження осель, зараз на ураженій території працюють сапери. Зранку вони знешкодили 30 касетних боєприпасів. Снаряди неможливо транспортувати, тому вибухотехніки підривають їх на місці. 

Нерозірваний боєприпас може здетонувати самостійно впродовж 34 годин, тому місцева влада рекомендувала мешканцям постраждалих районів не полишати свої домівки впродовж цього часу.

Через обстріли пошкоджено газопровід. Працівники газової служби перекрили основний стояк, а після ліквідації касетних боєприпасів вони розпочнуть ремонт пошкодженої труби. Електро- та водопостачання у місті є. 

Нагадаємо, вперше Апостолове піддалося обстрілу 14 червня. Тоді загинули чотири людини. 34 місцевих жителів виїхали після цього до Кривого Рогу, де вони отримали безкоштовний прихисток та триразове харчування. 

Після вчорашнього обстрілу ще 5 осіб звернулися до місцевої влади про допомогу з виїздом до Кривого Рогу. 

В Апостолово збільшується кількість переселенців, в основному з Херсонщини, – 1617 осіб знайшли прихисток у місті. 

Незважаючи на обстріли, функціонує вся інфраструктура, відкриваються нові заклади. В основному, це сезонний бізнес: літні кафе, ятки з морозивом тощо. 

З наступного тижня, якщо дозволять погодні умови, у громаді розпочнуться жнива.

June 23, 2022

Пошукаємо?