Колаборанти попросять приєднати Херсонську область до Росії без референдуму. В Офісі президента відреагували

Так звані влади Херсонської військово-цивільної адміністрації проситимуть президента Росії Володимира Путіна включити Херсонську область до складу Росії. Про це заявив колаборант Кирило Стремоус.

«Місто Херсон – це росія, жодних ХНР на території Херсонської області створюватись не буде, референдумів не буде. Це буде один єдиний указ на підставі звернення керівництва Херсонської області до президента російської федерації і буде прохання ввести область до складу повноцінного регіону РФ», — сказав Стремоусов.

За словами ставленика кремля, Херсонська область планує до кінця року повністю перейти під законодавство росії. Колаборант додав, що банк для обігу рубля в Херсонській області почне працювати до кінця травня, і в перспективі він буде інтегрований з російським Центробанком.

У кремлі прокоментували заяву спільників. За словами прес-секретаря дмитра пєскова, приєднання окупованої Херсонської області має пройти «легітимно, як це було з Кримом».

В офісі президента України відреагували на ідею окупантів.

«Окупанти можуть просити приєднатися хоч до Марса, хоч Юпітера. Українська армія звільнить Херсон, які б ігри слів не вигадували окупанти», – заявив радник голови ВП Михайло Подоляк.

Він також додав, що єдине звернення, яке можуть готувати «гауляйтери» Херсонської області, – це звернення про помилування після рішення суду.

May 11, 2022

Пошукаємо?