Криворізькі комунальники придбали річковий пісок вдвічі дорожче його вартості

Криворізьке комунальне підприємство «Парковка та реклама» закупило річковий пісок більш ніж вдвічі дорожче його вартості. При цьому, саме КП є збитковим багато років.

1 травня КП «Парковка та реклама» оголосило тендер на придбання 281м³ річкового піску. За нього готові були сплатити 259 тис.грн: приблизно по 921 грн/м³. Ціна вийшла значно вищою за ринкову пропозицію. Адже у криворізькому центрі розслідувань виявили, що аналогічні закупівлі проводилися і за меншою вартістю:

Наприклад, 10 травня ПрАТ «Черкаське хімволокно» закупило річковий пісок за ціною 350 грн/м3. А КП «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів Печерського району» коштував він по 390 грн/м³.

Однак незважаючи на щиру пропозицію від КП «Парковка та реклама», тендер не відбувся, охочих поставити пісок не виявилося. Ймовірно, через «травневі свята» чи велику кількість вихідних, що припали у проміжок часу. 18 травня замовник напряму купив річковий пісок по 918 грн/м³ у ФОП Олександр Конюхов, сплативши 258 тис.грн. Через відсутність учасників тендеру та укладання «прямого договору», документи про походження товару не оприлюднили.

Зазначимо, з 2017 року КП «Парковка та Реклама» очолює Ольга Шабліян. Раніше вона керувала казино «Клондайк», «Марко Поло» та мережею гральних автоматів.

Ще у 2015 році, до її призначення, КП було прибутковим, але вже за рік справи погіршилися. У 2017 році відбувся різкий спад доходів та розпродаж активів. Це привернуло увагу журналістів-розслідувачів. Збиток у 2021 році сягнув 13,7 млн, у 2022 році – 20,3 млн. грн. На сьогодні, комунальне підприємство продовжує своє збиткове становище, маючи на балансі 22 одиниці транспорту та загадковий готель в Ірпені під Києвом, який ще називають резиденцією екс-мера Кривого Рогу, зазначають розслідувачі.

Читати також: Під час війни криворізькі охоронці оновили автопарк: автівки придбали – у фірм-сестер з орбіти екс-мера Кривого Рогу

May 31, 2023

Пошукаємо?