Масована ракетна атака на Україну 26 січня. Де збили, а куди прилетіло?

26 січня росіяни випустили по території України понад півсотню ракет. Більшість вдалось збити силам ППО. Але без наслідків, все ж, не обійшлося.

У Києві вибухи пролунали в Дніпровському та Голосіївському районах — через падіння уламків ракети загинув 55-річний чоловік, ще двоє людей постраждали. Всі 20 російських ракет, направлених на столицю, збили.

На Київщині відомо про пошкодження об’єктів цивільної інфраструктури, приватних і багатоповерхових будинків, автівок жителів у деяких районах області. Також є влучання в енергетичний об’єкт. В області складна ситуація з електрикою.

В Одеській області є влучання у два об’єкти енергоінфраструктури. В області проблеми зі світлом. Постраждалих немає. Над Одещиною було збито три ракети “Калібр”.

Є влучання у Вінницькій області, теж в енергооб’єкт, попередньо без постраждалих.

За інформацією Головнокомандувача Валерія Залужного, рашисти запускали ракети з повітряного та морського базування (Х-101, Х-555, Х-47 «Кинджал», «Калібр», Х-59) з літаків Ту-95, Су-35, МіГ-31К та кораблів з акваторії Чорного моря.

Наші ППО знищили 47 крилатих ракет, 20 – у районі столиці. Крім того, три із чотирьох керованих авіаційних ракет Х-59 не досягли своїх цілей.

Зазначимо, масованому ракетному удару передувала нічна атака шахедів. Усі БпЛА були збиті.

Інформація актуальна на першу годину дня 26 січня

January 26, 2023

Пошукаємо?