«Ні закриттю заводів» VS «За припинення роботи кар’єрів»: біля міськради Кривого Рогу проходить одразу два мітинги

15 листопада депутати Кривого Рогу збираються на позачергову сесію, щоб розглянути одразу шість петицій городян. З них два електронні прохання стосуються роботи кар’єрів «Рудомайн» та УГК. Одну петицію зареєстрували місцеві жителі, які виступають проти діяльності промислових об’єктів, а другу – працівники гірничодобувного підприємства із проханням захистити трудовий колектив від інформаційних атак.

«Кар’єри – загроза нашому життю», «Наші діти хворіють через кар’єри», «Припиніть отруювати громаду» – плакати з такими гаслами тримали в руках люди, які скаржаться на роботу кар’єрів у соціальних мережах. Проте на сам мітинг прийшло близько 30 жителів та активістів. З боку промислового підприємства на антимітингу було близько двохсот працівників – всі у касках і теж з плакатами: «Не все Рудомайн, що червоне», «Рудомайн – це 1200 працівників та їхні сім’ї», «Рудомайн – це 500 млн грн податків».

Зазначимо, позачергова сесія розпочнеться об 11.00. Автори кожної з петицій виступлять біля трибуни та дадуть відповіді на запитання депутатів. Пряму трансляцію можна побачити на офіційному YouTube каналі Криворізької міської ради.

November 15, 2021

Пошукаємо?