Під час виконання бойового завдання на Харківщині загинув працівник криворізької залізниці Олександр Бережний

«Укрзалізниця» повідомляє про загибель одного зі своїх співробітників, який на початку повномасштабного російського вторгнення добровільно пішов захищати свою Батьківщину.

У мирному житті Олександр Бережний працював стрільцем 3 розряду у команді станції П’ятихатки-Стикова Криворізького загону воєнізованої охорони з вересня 2020 року. Мав тверду патріотичну позицію та був активістом у рідному місті Жовті Води.

Свій 57-й день народження у березні боєць відзначив зі зброєю в руках. Головний сержант Олександр Бережний загинув 4 травня під час виконання бойового завдання біля Старого Салтіва на Харківщині. Цей населений пункт наші військові звільнили наприкінці квітня, але ворог постійно обстрілював його, тут точилися запеклі бої.

Олександр Бережний захоплювався поезією та писав вірша. Через війну не встиг видрукувати збірку «Він злетить!». Та навіть у зоні бойових дій у вільні хвилини брався за перо. Побратими передали дружині блокнот зі збіркою віршів «Харків. Вірші під обстрілами. Він і вона». Дружина запевнила, що докладе усіх зусиль, щоб ці збірки побачили світ.

Редакція СВОЇХ висловлює щирі співчуття близьким загиблого. Вічна шана Герою!

June 9, 2022

Пошукаємо?