Президент присвоїв загиблому в Ізюмі військовому Сергію Сові звання Героя України

Тіло військового з Нікополя знайшли на місці масового поховання біля Ізюма. Фотографія руки Сергія з синьо-жовтими браслетами облетіла весь світ. Указ про присвоєння військовому звання Героя України посмертно з’явився на сайті Офісу Президента 24 вересня. 

«За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі постановляю: присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» Сові Сергію Олександровичу – старшому солдату (посмертно)», – йдеться в повідомленні.

Нікопольчанин захищав державу з початку війни у 2014 році, брав участь у боях за Піски та Донецький аеропорт. Після 24 лютого воював на Харківщині. 36-річний військовослужбовець 93-ї механізованої бригади «Холодний Яр» вважався безвісти зниклим з 19 квітня. Його тіло було ексгумовано після визволення Харківщини у вересні. Дружина упізнала чоловіка за татуюванням, а старший син попросив Президента присвоїти батьку звання Героя України.

«Сергій Сова віддав своє життя за Україну. Всі ми бачили фотографію його руки із синьо-жовтими браслетами на зап’ясті. Він носив їх як оберіг з 2014 року. І ця фотографія стала однією з перших з Ізюма, з місця масового поховання у лісі, яке було виявлено, коли окупанти втекли. Він був справжнім воїном і таким батьком, яким можна лише пишатися. Вічна памʼять і шана герою! Вічна слава всім нашим воїнам, які віддали життя в боях за нашу державу!», – підкреслив Зеленський.

Редакція СВОЇХ висловлює співчуття рідним загиблого.

Зауважимо, на місці масового поховання біля Ізюма було виявлено 447 тіл: 215 жінок, 194 чоловіків, 5 дітей, 22 військовослужбовців.

September 25, 2022

Пошукаємо?