Рамштайн-10: чим союзники підсилять боєздатність України

15 березня у форматі онлайн відбулось десяте засідання «Рамштайн». Сторони обговорили питання посилення ППО, постачання боєприпасів тощо.

«Рамштайн-10 вселяє оптимізм: посилення ППО, боєприпасів, навчання і формування «броньованого кулака», – повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

Очільник Пентагону Ллойд Остін заявив, що станом на сьогодні дев’ять країн заявили про свій намір передати Україні понад 150 танків Leopard.

Він також повідомив, що держави-учасниці міркуватимуть, як інноваційно вирішити проблему виробництва боєприпасів для України.

«Зараз ключовий момент у боротьбі України за свою свободу. Ми повинні надати Україні спроможності для наступної боротьби, включаючи запчастини, набори для ремонту, щоб підтримати критично важливе обладнання, надане членами цієї контактної групи, а також надати додаткове обладнання», – заявив Ллойд Остін.

Швеція надасть Україні 10 танків, Норвегія разом з США передадуть нові NASAMS, Нідерланди ініціюють нові контракти, щоб нові озброєння надходили до України. Зобов’язання забезпечити певні оборонні потреби взяла на себе й Словенія.

Тим часом Данія виділила новий пакет військової допомоги Україні на 1 мільярд крон. До нього потрапили боєприпаси для стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, протитанкових мін та ракет для ППО та багато іншого.

March 15, 2023

Пошукаємо?