Рамштайн п’ять: яку допомогу отримає Україна?

На авіабазі «Рамштайн» у Німеччині відбулась п’ята зустріч країн, які допомагають Україні у війні з росією. Вже під час неї стало відомо, що танки Leopard нам надають. А після зустрічі міністр США Ллойд Остін озвучив такі ще результати:

США надає Україні пакет допомоги розміром $2,5 млрд — один з найбільших, які Вашингтон надавав нашій державі. У нього входять 59 Bradley та 90 Stryker, які надаються нам вперше. Також 8 систем ЗРК Avenger, БК для NASAMS та HIMARS.

Велика Британія пообіцяла передати Україні танки Challenger 2. Це стане першим передаванням західних «основних бойових танків». Водночас глава Пентагона підтвердив, що сторони не домовилися про постачання Україні німецьких «леопардів».

Ллойд Остін також назвав це десятиліття переламним «для світу і переламний момент для України. Союзники продовжать допомагати, аби Україна мала можливості, необхідні їй для успіху саме зараз».

Генерал США Марк Міллі заявив, що Україна навряд чи зможе вигнати Росію з усієї своєї території в результаті військової перемоги у 2023 році. Але:

«Україна може провести наступальну операцію тактичного або оперативного рівня, щоб зсунути голку, а США забезпечать посилену маневрену підготовку».

За оцінками США, Росія змогла мобілізувати до 250.000 військовослужбовців для війни в Україні з 300.000 людей.

На додачу генерал заявив, що російські втрати «значно» перевищують 100 000.

January 20, 2023

Пошукаємо?