росіяни завдали три ракетні удари, зокрема по будинку в Харкові

За інформацією Генштабу на ранок понеділка, ЗСУ відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Ямполівка, Роздолівка, Васюківка, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Курдюмівка та Озарянівка Донецької області.

До одного з місцевих моргів  Горлівки Донецької області, лише 28 січня привезли близько 20 тіл загиблих окупантів з районів Новобахмутівки та Майорська.

Наша авіація протягом доби завдала удар по зенітно-ракетному комплексу противника та 2 удари по районах зосередження окупантів. Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили 2 радіолокаційних станції, склад боєприпасів та один інший важливий об’єкт противника. Ймовірніше за все, йдеться про міст під Мелітополем, один з основних шляхів постачання окупантів. У ЗМІ повідомляли, що українські сили атакували міст під час проходження колони російської техніки.

За минулу добу, окупанти нанесли авіаційний та три ракетних удари по території України, зокрема влучили у будинок в Харкові. Ворожий удар, попередньо ракетою С-300, завдано по житловій 4-х поверхівці у Київському районі. Троє постраждалих отримали легкі ушкодження. На жаль, загинула літня жінка. Її чоловік перебував поруч на момент удару та дивом серйозно не постраждав. Будинок частково зруйновано. Жителів евакуювали.

Дніпропетровщина

Нікопольщина знову потерпала від важкої артилерії ворога. Загроза артилерійського обстрілу тривала в районі майже 10 годин. У Червоногригорівській громаді потрощено два приватні будинки, гараж та господарську споруду, пошкоджено електромережі. Наразі обстеження територій триває.

У регіоні, зокрема Кривому Розі, тривають стабілізаційні відключення світла.

Міжнародна підтримка

Військові ЗСУ прибули до Великої Британії опановувати танки Challeger 2. Загалом упродовж 2023 близько 15 000 воїнів ЗСУ пройдуть підготовку на полігонах країн-партнерів, зокрема НАТО.

January 30, 2023

Пошукаємо?