Розстріл варти в Дніпрі: мешканців області просять здати кров для постраждалих

22-річній нацгвардійці провели складну операцію на кишечнику, яка тривала чотири години. Їй довелося видалити більше метра розбитого товстого та тонкого кишечника. На черзі – операція на роздробленому кулею хребті. Про стан поранених під час розстрілу на Південмаші розповів головний лікар лікарні ім. Мечнікова Сергій Риженко.

Жанну Шарову доправили до лікарні з больовим шоком та провели складну операцію. Станом на ранок 28 січня постраждала знаходиться на апараті штучної вентиляції легень у відділенні реанімації. Дівчина прийшла до тями і намагається говорити.

«Три кулі прошили тіло Жанни. Найважче поранення у живіт. Розбитий тонкий та товстий кишечник. Професор Олександр Кутовий та завідувач відділення Віталій Пелех пішли на чотиригодинну найскладнішу операцію. Видалено більше метра розбитого товстого та тонкого кишечника. На виході куля розвернула хребет у поперековому відділі. Вже перелито понад чотири літри крові, стабілізували, гемоглобін відновили. Після кишечника на неї чекають наступні життєво важливі операції на хребті. Зараз анестезіологи взяли Жанну на ревізію черевної порожнини та виведення кишківника назовні», — повідомив Сергій Риженко.

Жанна Шарова

Жанна родом із села на Харківщині, отримала звання старшого солдата Національної гвардії. Зараз у Дніпрі перебувають її мама та хлопець.

«Серце стискається від сліз матері, яка поряд, — наголосив Сергій Риженко. — Ми відкриваємо ворота страждань молодої дівчини, на яку другу добу чекає Вова, її молодий чоловік, який не уявляє життя по-іншому… А поки що всі здають кров».

Ще трьом пораненим, які перебувають у лікарні ім. Мечникова, перелили загалом 12 літрів крові. Їхній стан стабільний і чоловіки йдуть на поправку.

У лікарні сто людей уже здали кров для постраждалих, тут відкрили окремі операційні прийоми донорів. Кров здають як військовослужбовці, так і поліцейські, працівники служб порятунку та небайдужі мешканці.

Нагадаємо, 27 січня терміновик Артемій Рябчик розстріляв з автомата товаришів по службі та працівників Південмашу. П’ятеро людей загинули на місці, ще п’ять із пораненнями потрапили до лікарень. Четверо – до лікарні ім. Мечникова, ще один постраждалий — до 16-ї міськлікарні Дніпра.

January 28, 2022

Пошукаємо?