Що відбувається під Соледаром?

Бахмутський напрямок фронту – один з головних напрямків удару ворога. Коли росіяни зрозуміли, що Бахмут захопити не вдається, то сконцентрувалися на Соледарі. За добу по місту та його околицях росіяни завдали 86 обстрілів різними системами артилерії.

Під Соледаром тривають найзапекліші бої. російське керівництво кинуло туди спецназівців «Вагнера» і за підтримки підрозділів регулярної російської армії веде штурм міста малими

групами, але у великій кількості.

«Ворог наступає буквально по трупах своїх же солдатів», – заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За інформацією Центра стратегічних комунікацій, періодично великі частини населеного пункту опиняються у сірій зоні, але під українським вогневим контролем, а тактичні відступи змінюються контрнаступами.

Речник східного угруповання ЗСУ Череватий заявив, що оборонці Соледара зараз роблять все можливе, щоб виснажити ворога, максимально знизити його потенціал, щоби навіть якісь його тактичні невеликі успіхи, здобуті надзусиллями та великими втратами, вели до великої «піррової» перемоги.

Усі інформаційні вкиди про захоплення міста у російських тг-каналах фейк. Соледар стоїть і він під прапором України. Однак від міста вже залишилися одні руїни – це почерк армії російських «визволителів».

Читайте також: противник несе великі втрати на Донеччині

 

January 10, 2023

Пошукаємо?