Телефонувати до Європи без переплат: голова Єврокомісії пропонує вільну зону роумінгу для України

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн прибуде сьогодні до Києва на переговори із президентом України Володимиром Зеленським щодо безперешкодного доступу України до Єдиного європейського ринку та зони вільного роумінгу. Оскільки українська сторона цілком зацікавлена в таких пропозиціях, питання можна вважати майже вирішеним.

«Ми дамо Україні можливість максимально використати свій потенціал. Маючи успіх шляхів солідарності для забезпечення безперешкодного доступу до Єдиного ринку», — заявила Урсула фон дер Ляєн у Twitter.

У ЄС зона вільного роумінгу діє давно. Починаючи з 15 червня 2017 року, європейці користуються своїм мобільним пристроєм під час подорожей ЄС, сплачуючи ті самі ціни, що й удома.

Якщо ви платите за місячний пакет даних у вашій країні, будь-які голосові дзвінки та повідомлення, які ви здійсните під час подорожі за кордоном у ЄС, буде списано з цього «домашнього» пакету. Це означає припинення плати за роумінг, яку мандрівники відчували досі.

Важливо підкреслити, що для українських абонентів мобільного зв’язку зараз діють знижені тарифи на роумінг. Адже мобільні оператори домовилися з європейськими операторами про більш гнучкі умови та спецрозцінки для українських біженців.

За даними Мінцифри, наразі близько 70 європейських операторів надають українцям безкоштовний роумінг.

September 14, 2022

Пошукаємо?