У Кривому Розі закупили згущенку для «продуктових пакунків ровного» у фірми, що пов’язувалась з постачанням невідповідного ДСТУ кисломолочного сиру в школи та дитсадки

Місцева влада Кривого Рогу замовила партію згущеного молока, припускаємо, для продуктових наборів, на яких піариться Олександр Вілкул. Сьомого березня чиновники оголосили закупівлю 122 тисяч жерстяних банок на близько 4,6 млн. грн. Тендер виграло ТОВ «Спарта 2015» і департамент соцполітики має намір підписати з продавцем договір. Про це повідомляє видання «Наші гроші. Регіон» з посиланням на «Прозорро».

Чиновники планували витратити на одну 370-грамову банку згущенки 38,04 грн. Саме таку суму запропонувало ПрАТ «Ічнянський молочно-консервний комбінат». Його конкурент ТОВ «Спарта 2015» вийшов на торги із ціною 34,32 грн за згущенку виробництва ПП «Мадеса» і став переможцем.

Як зазначають «Наші гроші. Регіон», компанія «Спарта 2015» зареєстрована у 2015 році в місті Долинська Кіровоградської області. Ця фірма регулярно постачає молочні продукти та харчування у заклади освіти та бюджетні установи Дніпропетровщини і має підписаних договорів на суму около 90 млн. грн.

Журналісти-розслідувачі стверджують, що криворіжцям «Спарта 2015» добре відома. П’ять років тому Держпродспоживслужба перевірила кисломолочний сир, який надходив до шкіл та садків Металургійного району Кривого Рогу, та виявила його невідповідність вимогам ДСТУ. Поліцейські відкрили кримінальну справу, але згодом вона заглохла.

Окрім того, фірма згадується у справі щодо махінацій на імпорті та експорті замороженої риби та постачанні морепродуктів. На думку слідчих, компанія могла мати підроблені документами щодо якості продукції, яку постачала до бюджетних установ.

March 28, 2023

Пошукаємо?