У Кривому Розі закрився наркологічний мецентр після виходу розслідування СВОЇх

Приватна клініка ВСВ на вулиці Соборності, 10 закрилася після виходу розслідування про необґрунтоване призначення речовин. За допомогою впровадженого агента журналістам СВОЇх вдалося зафіксувати на відео, як один із лікарів «співпрацює» з наркозалежними.

Лікар Петро Городецький міг за гроші виписувати рецепти на нарковмісні препарати без медичних підстав для цього. У нього навіть існувала бонусна програма для наркозалежних «приведи друга — отримай знижку». Зазначимо, що пацієнтам на метадоновій замісній програмі протипоказано вживання інших речовин, у тому числі димедролу та зопіклону, оскільки може призвести до передозування.

СВОЇ передали зібрану інформацію правоохоронцям та щодо лікаря вже відкрили кримінальне провадження. А клініка на Соборності, 10, закрилася.

Під час роботи над програмою ми з’ясували, що Петро Городецький тривалий час працював на метадоновому сайті від ПНД на ПівнГЗК. Проте там у нього стався конфлікт із пацієнтом, і лікар перейшов до приватної клініки ВСВ.

Зазначимо, для мережі наркологічних кабінетів ВСВ це не перший подібний випадок. У запорізьких клініках у 2021 році пройшла низка обшуків у справі про безпідставне виписування рецептів на прекурсори та наркотичні препарати.

February 10, 2022

Пошукаємо?