В оточенні російських військових та з червоними прапорами: як в окупованих українських містах відсвяткували 9 травня

Звичайний для українців парад та покладання квітів у День перемоги окупанти перетворили на шабаш, в якому брали участь переважно представники окупаційної влади, озброєні російські військові та пропагандистські ЗМІ. СВОЇ дізналися, як у захоплених українських містах відзначили 9 травня.

Маріуполь

Зруйнованим російськими військовими містом пронесли величезну георгіївську стрічку. На чолі ходи був терорист і самопроголошений ватажок «ДНР» пушилін. Зазначається, що людей на вулицях було небагато.

Окупанти чомусь вирішили запалити вічний вогонь саме під час мітингу, що нагадало церемонію відкриття Олімпійських ігор. За інформацією пропагандистів, факел із вогнем для цієї мети прибув із Москви. На церемонії були присутні члени путінської «юнармії».

Біля стели, присвяченої Героям-маріупольцям, окупанти встановили пам’ятник українській бабусі з червоним прапором, яка мешкає у Харківській області.

Енергодар

У місті відбулася акція «безсмертний полк». Багато людей прийшли в надії, що окупанти будуть роздавати гуманітарну допомогу. Мітинг провести не вдалося. Людям показали виступ путіна на червоному майдані. Повідомляється, що людей для масовки привезли із тимчасово окупованого Криму.

Зазначимо, у мешканців Запорізької області окупанти забирали паспорти та інші особисті документи, обіцяючи повернути їх, якщо люди прийдуть на акцію.

Фото: Енергоатом

Херсон

У парку Слави відбулася хода так званого «безсмертного полку», де учасники несли фотографії військових, георгіївські стрічки, червоні прапори та навіть російський триколор. Колону очолили колаборанти Володимир Сальдо, Кирило Стремоусов та Олексій Журавко. Мітинг знімали на камеру пропагандистські ЗМІ та російські військові. Люди дійшли до вічного вогню, де поклали квіти.

Раніше повідомлялося, що для масовки сюди звезли людей із тимчасово окупованого Криму.

Фото: соцмережі

Нова Каховка

Аналогічний нечисленний мітинг відбувся у місцевому парку Слави. Квіти до вічного вогню принесли колаборанти, призначені російськими військовими. На покладанні також були озброєні російські солдати.

Фото: Новокаховська правда

Каховка

Місцевий журналіст Олег Батурін повідомив, що напередодні свята військові Росії обійшли будинки мешканців і попередили їх, щоб ті сиділи тихо. Людям заборонили виглядати у вікна, відчиняти вікна чи балкони по сусідству з вічним вогнем.

9 травня у місті пройшов мітинг, як вважають місцеві активісти, у ньому брали участь завезені люди.

Фото: Новини Херсон Україна

Скадовськ

З самого ранку до вічного вогню приходили люди без будь-якої символіки та покладали квіти.

Фото: Смотрі

Новотроїцьке

Сільрада запросила місцевих жителів взяти участь у мітингу до Дня перемоги. Він проходив під українським прапором, але у оточенні озброєних російських військових.

Фото: Суспільне Херсон

Зазначимо, під час військового параду на червоній площі в окупованих українських містах перервалась трансляція, яку показували усі пропагандистські канали.

А в самій Москві вперше за довгий час у параді не брала участі авіація. Як зазначила місцева влада, погода не дозволила (зазвичай хмари розганяли за допомогою реагенту і погода не впливала на парад).

May 9, 2022

Пошукаємо?