В Україні відбувається мобілізація резервістів другої черги — Міноборони

Майже 100% резервістів, які перебували на обліку в територіальних центрах комплектації та соціальної підтримки, вже вирушили у свої бойові військові частини та виконують завдання з оборони. Тому зараз Міноборони проводить мобілізацію військовослужбовців, які не входили до резервістів першої категорії. Про це повідомив начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач на брифінгу у Києві.

За його словами, ті, хто проходили службу та мають досвід на певних посадах, можуть бути відправлені до військових частин. Громадян, які не проходили службу, але підлягають мобілізації, обов’язково відправляють до навчальних центрів Збройних сил України, де вони проходять підготовку і лише після цього прямують до бойових військових частин для виконання завдань із оборони.

Горбач також зазначив, що у воєнний час жінки, які перебувають на військовому обліку за відповідними військово-обліковими спеціальностями, можуть бути призвані у військові частини на військову службу, але поки що такої необхідності немає.

«Але в окремих випадках їх можуть мобілізувати за найбільш дефіцитними спеціальностями, такими як медичні, зв’язок, обчислювальна техніка, радіоелектроніка тощо. Але варто зазначити, що станом на сьогоднішній день жодна жінка не була мобілізована без її згоди. Поки що така необхідність не настала», – сказав Горбач.

March 15, 2022

Пошукаємо?