В Україні масово страйкують та звільняються поліцейські через невиплати перед Новим роком. Розповідаємо, як справи у Кривому Розі

Співробітники Нацполіції України не отримали виплат перед Новим роком. Йдеться про так звану «13 зарплату», «ковідні надбавки» та подвійний тариф за роботу у святкові та вихідні дні. Практично у всіх містах країни поліцейські влаштовують страйки та масово пишуть рапорти на звільнення.

Складна ситуація зараз у Запорізькій області. Там у місті Токмак напередодні Нового року весь відділ поліції заявив про звільнення. Мова про кілька десятків правоохоронців. А на Київщині все Голосіївське управління не вийшло на роботу і відмовляється охороняти порядок у новорічні свята. Щоб достукатися до вищого керівництва та домогтися належних виплат, українські поліцейські створили закриту групу в Telegram, де вже понад сорок тисяч учасників у погонах. У чаті правоохоронці обмінюються інформацією, зокрема агітують підписувати петиції до Президента України Володимира Зеленського.

Щодо Кривого Рогу, то з власних джерел СВОЇ дізналися: рапорт на звільнення у рядах патрульних подали шість поліцейських. Також нам відомо, що через невиплати невдоволення серед інспекторів зростає.

Зазначимо, що за офіційною інформацією у святкові дні у Кривому Розі нестимуть службу 300 правоохоронців. Серед них патрульні, оперативно-слідчі групи та нацгвардійці.

December 31, 2021

Пошукаємо?