Високопілля, Ольгине, Озерне: перемоги контрнаступу ЗСУ останньої доби

Президент України Володимир Зеленський підтвердив звільнення трьох населених пунктів. Два з них знаходяться на Криворізькому напрямку — це Ольгине та Високопілля Херсонської області.

В останні місяці ці місця були найближчою точкою окупантів на підступах до Кривого Рогу. Окрім того, звідси росіяни вели обстріли Зеленодольска та іншої території нашого району.

Також ЗСУ звільнили село Озерне, що на Донеччині. Наші військові змогли форсувати річку Сіверський Донець, витіснити ворога та закріпитися у селі.

«Любі друзі, шановні наші захисники, патріоти, громадяни. Батальйон Національної гвардії Стрілецький військова частина 3035 спільно з батальйоном 63-м, 103-ої бригади територіальної оборони деокупували населений пункт Озерне Донецької області. Тим самим показав Росгвардії куди їм потрібно йти і за яким кораблем», — повідомили українські військові, які зайняли Озерне.

Зазначимо, що аналітики Інституту вивчення війни (ISW) підтверджують, що контрнаступ Сил оборони України помітно розвивається на півдні та сході.

Швидкість контрнаступу, ймовірно, різко змінюватиметься з кожним днем, оскільки українські сили намагатимуться позбавити росіян необхідних поставок, порушити їхні командування та контроль і послабити моральний дух загарбників.

За прогнозами ISW, росіяни час від часу контратакуватимуть і відвойовуватимуть частину втрачених позицій і, звісно, здійснюватимуть запеклі артилерійські та авіаційні атаки на звільнені населені пункти та наступаючі українські війська.

Читайте також: ситуація на фронті на 194 день війни

September 5, 2022

Пошукаємо?