Як виглядає Зеленодольська громада після ракетних ударів (фоторепортаж)

30 червня росіяни випустили п’ять ракет по Зеленодольській громаді. СВОЇ приїхали до Зеленодольська та Великої Костромки, щоб подивитися, як виглядає ця частина Криворізького району зараз.

Відразу скажемо, що всі ракети прилетіли по об’єктах цивільної інфраструктури. Зруйновано два приватні сільськогосподарські підприємства, дачний кооператив, будинок культури та бібліотека. У жодному з цих приміщень не було ні військової техніки, ні самих військових, ні чогось навіть віддалено пов’язаного з ЗСУ. На щастя, обійшлося без постраждалих.

У населених пунктах пошкоджено комунікації, земля розбита воронками. Такі атаки – справжній терор та спроба влаштувати голод. Наприклад, в одному із сільгоспприміщень згоріли 40 тонн зерна та техніка. В іншому — трактор, вантажний ГАЗ та кілька культиваційних агрегатів для полів. На перший погляд, можна подумати, що такі втрати незначні — таки загинули не люди, а зерно та метал. Але треба не забувати, що з цього зерна збиралися зробити хліб, а техніку мали використовувати для збирання нового врожаю.

Вже за традицією обласна прокуратура відкрила на окупантів кримінальне провадження за порушення законів та звичаїв війни. Тим часом життя в самій Зеленодольській громаді залишається дуже важким. Щодня людей просять не виходити на вулицю без потреби через загрозу обстрілу.

СВОЇ вірять, що вже скоро Зеленодольська громада зможе видихнути та забути хоча б про артилерійські обстріли. ЗСУ відбили село Потьомкіне Херсонської області, яке за півгодини їзди від центру ОТГ. Це означає, що росіяни більше не зможуть завдавати ударів звідти. А незабаром наші війська позбавлять від окупантів Херсонську область та всю Україну.

June 30, 2022

Пошукаємо?