ЗСУ відбили майже 50 атак та знищили склад боєприпасів росіян

Противник завдав 19 авіаційних ударів, здійснив 39 обстрілів з РСЗВ, є постраждалі серед цивільного населення. Про це повідомляє Генштаб.

Ймовірність ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається досить високою.

Сили оборони відбили 49 атак на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку. Ворог намагався просунутися в районах Діброви, Білогорівки, Богданівки, Предтечиного, Сєверного.

Російська федерація продовжує насаджувати так звану «паспортизацію» громадянам України. У окремих населених пунктах Каховського району Херсонської області окупанти змушують людей перереєстровувати транспортні засоби за російськими нормативно-правовими актами, для чого власникам потрібно мати російські паспорти.

Особливо активізувалась діяльність з прискорення видачі російських паспортів на тимчасово окупованих територіях Донецької області. Відділи міграційної служби рф працюють без вихідних. Пріоритет мають державні службовці та військовослужбовці першого армійського корпусу.

Наша авіація завдала 3 удари по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 пункти управління, 3 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, склад боєприпасів, радіолокаційну станцію та станцію радіоелектронної боротьби.

Міжнародна реакція

В Інституті вивчення війни констатують, рф не може проводити широкомасштабні наступальні операції на кількох напрямках одночасно.

ЄС готується запровадити 11 пакет санкцій проти рф.

 

April 14, 2023

Пошукаємо?