ЗСУ відбили понад 100 атак і знищили ворожий дрон-розвідувальник

Противник завдав 29 авіаційних та 4 ракетних удари по Донецькій області, 100 обстрілів з РСЗВ. Є поранені мирні громадяни та пошкоджено цивільну інфраструктуру і житлові будинки. Про це повідомляє Генштаб. 

Володимир Зеленський наголосив, з початку повномасштабного вторгнення армія рф випустила Україною вже понад п’ять тисяч ракет і понад тисячу дронів-камікадзе.

Загроза ракетних ударів залишається значною по всій території України.

Сили оборони відбили понад 100 атак на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках.

На Лиманському напрямку противник намагається покращити тактичне положення. Вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Гряниківка, Масютівка, Невське, Кремінна, Білогорівка, Спірне та Федорівка.

На Бахмутському напрямку ворог не припиняє штурмові дії – наші захисники відбили численні атаки в районах населених пунктів Залізнянське, Парасковіївка, Дубово-Василівка, Бахмут, Богданівка та Іванівське.

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках противник пішов у безуспішних наступ в напрямках Кам’янки, Авдіївки, Тоненького, Сєверного, Водяного, Первомайського, Невельського, Красногорівки, Мар’їнки та Новомихайлівки на Донеччині.

У Володимирівці Донецької області окупанти заборонили в’їзд громадянам без реєстрації. Встановлено блокпости, місцевим жителям заборонили пересування вулицями.

Українська авіація завдала 11 ударів по районах зосередження окупантів та удару по позиції зенітно-ракетного комплексу противника.

Захисники збили ворожий БПЛА типу «Орлан-10».

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 5 районів зосередження особового складу противника, засіб протиповітряної оборони та склад боєприпасів ворога.

Дніпропетровська область

Ніч минула без обстрілів.

Міжнародна реакція

Уряд Японії надасть Україні близько 170 млн доларів, які витратять на відновлення критичної інфраструктури та розвитку економіки.

Білий дім наголосив на необхідності того, щоб Грузія не стала майданчиком для обходу санкцій проти рф.

В Інституті вивчення війни вважають, будівництво укріплень, які найімовірніше не будуть ніким атаковані, у прикордонних Брянській та Курській областях має пропагандистську мету щодо «демонізації» України.

росія вирішила скликати засідання Радбезу ООН 14 березня для обговорення «русофобії», що, на думку кремля, не дозволяє успішно завершити воєнну кампанію проти України.

 

March 11, 2023

Пошукаємо?