ЗСУ відбили понад 60 атак, окупанти обстріляли Україну 25 ракетами С-300

Окупанти завдали 25 ракетних ударів із ЗРК С-300 по містах Запоріжжя, Комишуваха Запорізької області та Снігурівка на Миколаївщині; а також 42 авіаційних удари. Ворог здійснив 46 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та інфраструктурі населених пунктів. Є загиблі та поранені серед мирного населення, зруйновано і пошкоджено багатоповерхові та приватні житлові будинки, навчальні заклади, лікарні, церкви. Про це повідомляє Генштаб. 

Ймовірність ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Сили оборони відбили понад 60 атак на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Ворог активно застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка.

Наша авіація завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу та зенітно-ракетному комплексу окупантів.

Захисники збили 4 ворожих БпЛА  (2 – типу «Орлан-10», 1 розвідувальний «Елерон»  та 1 дрон-камікадзе «Ланцет».

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, зенітно-ракетний комплекс, район зосередження живої сили, склад пально-мастильних матеріалів та 2 склади боєприпасів окупантів.

Дніпропетровська область

Ніч в області минула без атак. Постраждалі під час обстрілу храму на Великдень знаходяться у задовільному стані. Життю чоловіка та жінки нічого не загрожує.

Міжнародна реакція

Німеччина отримала понад 300 повідомлень про воєнні злочини в Україні.

Угорщина пообіцяла не зупиняти транзит українського зерна.

April 17, 2023

Пошукаємо?