ЗСУ відбили понад 60 атак, росіяни планують примусову евакуацію жителів півдня

Противник завдав 2 ракетних та 35 авіаційних ударів, здійснив понад 40 обстрілів з РСЗВ. Про це повідомляє Генштаб. 

Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів і надалі залишається високою по всій території України.

Сили оборони відбили 60 атак на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Найзапекліші бої тривають за Бахмут, Мар’їнку, райони Новокалинового, Сєверного, Первомайського, Побєди, Богданівки, Іванівського, Кремінної, Серебрянського лісництва та Верхньокам’янського.

В Мелітополі та Скадовську ворог організував опитування місцевого населення щодо можливої евакуації. Під час опитування перевіряється наявність російського паспорта, прописка та рівень освіти. Курсують автобуси до Криму з охочими евакуюватися. Окупанти поширюють інформацію, що з кінця квітня розпочнеться примусова евакуація цивільного населення.

Наша авіація завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Захисники поблизу Мар’їнки знищили російський штурмовик Су-25. Також ворог втратив 7 БпЛА, з них: 3 – типу «Орлан», 3 – «Ланцет» та 1 – «Мерлін».

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, 2 райони зосередження живої сили та знищили склад боєприпасів ворога.

Міжнародна реакція

Фахівці мінфіну США відправляться у Європу переконувати компанії вийти з ринку рф.

У Швеції компанії з виробництва зброї нарощують потужності.

 

April 8, 2023

Пошукаємо?