ЗСУ відбили понад 60 атак, знищили високоточний дрон і два «Гради»

Противник завдав 3 ракетних та 47 авіаційних ударів, зокрема, здійснив 42 обстріли з РСЗВ. Є загиблі та поранені серед цивільного населення.

Високою залишається ймовірність ракетних та авіаційних ударів по всій території України.

Росія вивела у Чорне море 6 ракетоносіїв, два з яких – підводні. Загальний залп може сягати 40 «Калібрів».

Сили оборони відбили понад 60 атак на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка.

На Лиманському напрямку противник вів безуспішний наступ південніше Кремінної та Спірного.

На Бахмутському напрямку намагається взяти під повний контроль Бахмут, продовжує його штурмувати. Провів безуспішний наступ в районі Богданівки, що на Донеччині. Підрозділи сил оборони відбили близько 30 атак.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках ворог наступав в районах Новокалинове, Сєверне, Первомайське та Мар’їнка Донецької області, успіху не мав.

У Мелітополі окупанти продовжують психологічний тиск на місцеве населення, поширюючи листівки про евакуацію до росії. Лякають людей майбутнім наступом ЗСУ.

У Великій Кардашівці Херсонської області через переміщення важкої техніки окупантів людям заборонили залишати свої помешкання.  Посилили перевірку документів та мобільних телефонів.

Наша авіація завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Збито російський високоточний безпілотник типу КУБ, а також 14 із 17 «Шахедів» впродовж доби.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 пункти управління, 2 райони зосередження живої сили, 2 реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град» та станцію радіоелектронної боротьби противника.

Міжнародна реакція

Президента Зеленського запросили відвідати липневий саміт НАТО у Литві.

 

April 5, 2023

Пошукаємо?