114 день війни: ЗСУ відбили штурм на Слов’янському та Бахмутському напрямках, завдали авіаударів по окупантам на Херсонщині

Станом на ранок 17 червня противник продовжує зазнавати втратна усіх фронтах . У Донецькій області воїни тероборони ЗСУ збили вертоліт Мі-35М. Є успіхи і на Запоріжжі. На Херсонщині у ворога значні втрати у живій силі. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ. 

Ворог знову обстріляв з артилерії Сили оборони прикордонних районів Сумської і Чернігівської областей. 

На Харківському напрямку намагався провести розвідку боєм біля Кочубіївки. ЗСУ відповіли влучним вогнем і окупанти відійшли. 

Противник зосередив зусилля на наступі на Слов’янськ. Веде розвідку боєм біля Краснопілля та накриває вогнем з артилерії Долини, Краснопілля, Дібрівне й Вірнопілля. ЗСУ відбили штурм Богородичного. 

Тривають бої за повний контроль над Сєвєродонецьком, окупанти переміщують туди додаткові підрозділи реактивної артилерії. Ворог завдав авіаудару по Устинівці. 

ЗСУ відбили штурм на Золоте на Бахмутському напрямку. Наші воїни накрили вогнем і змусили відійти окупантів від Василівки і Берестового.  

Ворог завдав авіаційних ударів поблизу Нью-Йорка, Авдіївки та Побєди.

У Херсонській та Миколаївській областях ворог накрив зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню Кульбакіно, Миколаївку, Степову Долину, Мурахівку, Новопавлівське,  Шевченкове, Зорю, Партизанське, Квітневе, Новогригорівку, Киселівку, Князівку, Осокорівку, Лупареве та Посад-Покровське. Українська авіація завдавала ударів по скупченнях противника в Херсонському, Каховському та Бериславському районах Херсонщини.

В акваторії Чорного моря продовжують знаходитися два носії крилатих ракет типу «Калібр». 

Кривий Ріг

Пізно ввечері ворог обстріляв з артилерії Велику Костромку Зеленодольської ОТГ. Обійшлося без постраждалих.

Міжнародна реакція

Європа не вимагатиме від України територіальних поступок для врегулювання конфлікту, – Еммануель Макрон.

Великобританія передасть Україні понад 20 САУ M109, – міністр оборони Бен Воллес.

Міністерства оборони США, Великої Британії та Німеччини виступили зі спільною заявою щодо підтримки України, в якій зобов’язалися надати реактивні системи залпового вогню, – Пентагон.

June 17, 2022

Пошукаємо?