120 день війни: ворог обстріляв Апостолово, веде наступ на Слов’янськ та намагається взяти під контроль трасу на Лисичанськ

23 червня розпочалася 120 доба спротиву українців російській агресії. Ворог несе втрати на всіх напрямках, де йдуть бойові дії. ЗСУ продовжують бої за Сєвєродонецьк та знищення окупантів на острові Зміїному. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ. 

Агресор продовжує обстрілювати Сили оборони у прикордонних районах Сумської області.

У Харківській області наші воїни намагаються вийти у тил ворога на Слов’янському напрямку. Противник вів повітряну розвідку біля Байрака та Рубіжного.

На Слов’янському напрямку ворог працює над покращенням тактичного положення та виявленням слабких місць в обороні наших військ. Намагається створити умови для відновлення наступу в напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов’янськ. Противник перемістив сюди до двох танкових підрозділів та планує застосувати важкі вогнеметні системи. 

На Донецькому напрямку зосереджує основні зусилля на встановленні повного контролю над Сєвєродонецьком, оточенні наших військ у Лисичанську та блокуванні основних логістичних шляхів. 

На Сєвєродонецькому напрямку противник зайняв Лоскутівку, Рай-Олександрівку. Веде штурм у Сиротиному. Готується форсувати Сіверський Донець. 

На Бахмутському напрямку окупанти наступають на Золоте та Вовчоярівку. Намагаються оволодіти панівними висотами в районі Берестового, аби встановити контроль над трасою Бахмут – Лисичанськ. Для посилення угруповання до Новотошківського ворог перекинув до однієї батальйонної тактичної групи зі складу Центрального військового округу.

На Краматорському, Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обстрілами стримує Сили оборони, аби їх не перекинули на їнші напрямки. 

На Південнобузькому напрямку ЗСУ продовжують контрнаступ у Херсонській та Миколаївській областях. Ворог атакував наші позиції з гелікоптера. 

Триває військова операція з ураження сил та засобів противника на острові Зміїному. Зафіксовано влучання у ще один зенітний ракетно-гарматний комплекс «Панцир-С1».

На Миколаївському напрямку ворог розгорнув артилерійські підрозділи, можливий штурм в напрямках Киселівка – Посад-Покровське та Олександрівка – Лупареве для виходу на адміністративні кордони Херсонської області.

На Криворізькому напрямку агресор здійснює інженерне вдосконалення позицій.

Кривий Ріг

Ворог 6 разів вдарив по Криворізькому району. Обстріляв житлові квартали Апостолова. Двоє поранено, їх госпіталізували. Є руйнування будинків, місто частково без світла та води. На вулицях лежать касетні боєприпаси. Рятувальники вже виявили 16 снарядів, ліквідація наслідків обстрілів триває. 

Міжнародна реакція

Сьогодні на саміті країн ЄС винесуть рішення щодо можливого надання Україні статусу кандидата у Евросоюз. 

June 23, 2022

Пошукаємо?